Gabriela Firea critică măsurile Prefectului Capitalei pentru magazine: ”Sunt aberante şi comunistoide”

07 apr. 2021
192 Afișari
Gabriela Firea critică măsurile Prefectului Capitalei pentru magazine: ''Sunt aberante şi comunistoide''

Gabriela Firea critică măsurile Prefectului Capitalei pentru magazine, după ce Alin Stoica a declarat, miercuri, că acestea vor afişa numărul maxim de clienţi, astfel încât să se poată păstra distanţa fizică.

Gabriela Firea critică măsurile Prefectului Capitalei pentru magazine. Senatoarea PSD a reacționat după ce Alin Stoica a anunțat că magazinele mari vor afişa numărul maxim de clienţi, astfel încât să se poată păstra distanţa fizică, iar cele mici vor impune regula coşului de cumpărături.

Firea consideră măsurile drept aberante

 

”Sunt măsuri aberante care nu se regăsesc în lumea civilizată, pentru că nu fac decât să sporească gradul de neîncredere, de suspiciune, de temere al populaţiei pentru ceea ce se întâmplă acum în ţară.  Este lucru dovedit, aţi difuzat şi dumneavoastră imagini în momentul în care se închid magazinele mai devreme, se creează acea aglomerare, cam cu o oră înainte, ceea ce nu ne dorim. Asta ne dorim, să nu fie aglomeraţie. Ceea ce spunea puţin mai devreme domnul prefect este desprins de realitate.

Gabriela Firea critică măsurile Prefectului Capitalei pentru magazine

Fostul primar al Bucureștiului este de părere că prefectul Alin Stoica nu prea merge prin magazine’.

”Îmi pare rău, nu vreau să jignesc pe nimeni, dar înseamnă că nu prea merge prin magazine, nu ştie cum funcţionează aceste lucruri. A dat acel exemplu cu 100 de persoane, spre exemplu, într-un magazin mai mare într-un supermarket şi pe urmă, posibilitatea să se restrângă accesul. Dar cum monitorizează acei clienţi? Poate sunt mai mulți într-o anumită zonă și stau apropiați și poate într-o anumită zonă nu este nimeni. Sunt propuneri care sunt desprinse de realitate. Cum poți să contorizezi prezența unei persoane care circulă prin magazin? Vine cineva cu biciul și spune, vedeți că sunteți prea mulți la iaurt, mai răsfirați-vă. Niște măsuri comunistoide, realmente și vă spun că nu am văzut așa ceva și circul și eu prin lume. Nu există un model care să semene cu al nostru, cu cel românesc, din păcate”, a spus Gabriela Firea, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Conform declarațiilor Prefectului Capitalei, magazinele mari și medii trebuie să asigure fiecărui client cota de cel puțin 7 metri pătrați, iar magazinele mici doi metri.

Magazinele care au deja această posibilitate ar putea afișa la intrare numărul maxim de clienți admiși simultan.

Cookies