Gabriela Firea: Audit juridic pentru achiziţiile publice şi cele 6.000 de litigii ale Primăriei

de:
28 iun. 2016
1 Afișari
Gabriela Firea: Audit juridic pentru achiziţiile publice şi cele 6.000 de litigii ale Primăriei

Am solicitat un audit de resurse umane în cadrul Primăriei Generale, un audit financiar şi, în foarte scurt timp, va demara şi un audit în domeniul juridic, în ceea ce priveşte achiziţiile, precum şi cele 6.000 de litigii pe care le-am găsit la Primăria Generală a Capitalei. Cu siguranţă, va fi nevoie ca, în perioada următoare, atât RADET, cât şi RATB să intre într-un proces de auditare. Oricum, acesta este necesar ca paşi premergători în transformarea în societăţi pe acţiuni„, a spus Gabriela Firea, potrivit news.ro.

Întrebată dacă susţine comasarea ELCEN cu RADET, Gabriela Firea a spus că pentru acest lucru este nevoie de o deschidere guvernamentală şi încă nu ştie care este poziţia Guvernului.

„Din punctul meu de vedere, aceste societăţi, RADET şi ELCEN, ar trebui să aibă un management sinergic, numai că sunt condiţii destul de dificile din punct de vedere economic şi juridic, sunt mai mulţi factori care ar trebui să contribuie la un astfel de acord şi ar trebui să fie deschidere guvernamentală. Vă voi putea oferi un răspuns mai clar şi explicit după ce voi vedea care va fi disponibilitatea la acest moment a Ministerului Energiei, a Ministerului Dezvoltării şi chiar a premierului”, a mai spus Firea.

Mai mult, RADET are nevoie pentru reparaţii urgente de 3,5 milioane de euro, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti de săptămâna viitoare urmând să fie propusă o rectificare bugetară în acest sens, a anunţat, marţi, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, precizând că în paralel va discuta cu reprezentanţii ELCEN şi cu ministrul Energiei pentru ca suma alocată să nu facă obiectul popririi.

Suntem de acord să propunem primei şedinţe a Consiliu General al Primăriei Capitalei, de săptămâna viitoare, o rectificare bugetară care să prevadă această sumă, de aproximativ 3,5 milioane de euro, şi să se acţioneze în regim de urgenţă acum, cât este cald afară, pentru a fi pregătiţi pentru iarnă, pentru reparaţii la reţeaua termică Mihai Bravu şi reţeaua Banu Manta-Filantropia„, a spus primarul general.

Cookies