Gabriela Firea anunță: FIV „O șansă pentru cuplurile infertile” va fi extins în toată țara. Prin intermediul acestui proiect cuplurile pot beneficia de fertilizări in vitro decontate

09 feb. 2022
255 Afișari
Gabriela Firea anunță: FIV „O șansă pentru cuplurile infertile” va fi extins în toată țara. Prin intermediul acestui proiect cuplurile pot beneficia de fertilizări in vitro decontate
Gabriela Firea anunță: FIV „O șansă pentru cuplurile infertile” va fi extins în toată țara. Prin intermediul acestui proiect cuplurile pot beneficia de fertilizări in vitro decontate | Sursă foto: Facebook-Gabriela Firea

Gabriela Firea a avut astăzi o întâlnire cu Alexandru Rafila, cu scopul de a urgenta proiectele comune în domeniul sănătății și pentru creșterea natalității. FIV „O șansă pentru cuplurile infertile” va fi extins la nivelul întregii țări.

FIV „O șansă pentru cuplurile infertile”

Proiectul FIV „O șansă pentru cuplurile infertile” a fost inițiat în urmă cu 4 ani de către Gabriela Firea, în perioada în care aceasta se afla la conducerea Primăriei Capitalei. Prin acest proiect cuplurile ce au probleme de fertilitate beneficiază de proceduri de fertilizare in vitro decontate. Cu ajutorul proiectului 500 de copii au fost născuți în Capitală, iar alte 100 de sarcini se află în evoluție.

Proiectul național privind decontarea procedurilor de fertilizare in vitro pornește de la subprogramul Ministerului Sănătății și de la programul ce a fost aplicat în ultimii patru ani în București. Gabriela Firea declară că este încrezătoare că proiectul național va avea același succes ca și cel demarat la nivelul Capitalei.

Cine poate beneficia de acest program

Prin programul comun al Ministerului Sănătății și al Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de șanse se vor deconta atâtea proceduri câte sunt recomandate de medicii de specialitate. Voi fi acoperite toate nevoile cuplurilor ce trec prin procedura de fertilizare. Astfel românii nu vor mai fi nevoiți să cheltuiască sume enorme de bani pentru astfel de proceduri, declară fostul primar.

Astfel că, în acest program se vor putea înscrie:

  • Femei cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani.
  • Cuplurile care sunt căsătorite.
  • Cuplurile care nu sunt căsătorite.
  • Femeile singure.

Suma maximă ce va fi decontata prin intermediul acestui proiect este de 4.500 de euro. În această sunt incluse tratamentele necesare atât înainte cât și după fertilizare. De asemenea, sunt incluse și analizele ce care este nevoie în perioada de monitorizare. Femeile înscrise în program și partenerii lor vor beneficia de zile libere pentru recoltări și pentru embrio-transfer.

 

 

 

Cookies