Gabriela Firea anunță că va candida la alegerile locale din 2024 la Primăria Capitalei | Ce spune despre candidatura la președinție

02 ian. 2022
2368 Afișari
Gabriela Firea anunță că va candida la alegerile locale din 2024 la Primăria Capitalei | Ce spune despre candidatura la președinție
Gabriela Firea anunță că va candida în 2024 la un nou mandat de primar general al Capitalei. | Ce spune despre candidatura la președinție

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat, sâmbătă seara, la România TV, că în 2024 va candida pentru un nou mandat de primar general al Capitalei ca să continuie toate proiectele începute în primul său mandat, întrerupt „prin minciună și prin fraudă, prin multă manipulare”. Gabriela Firea își reconfirmă astfel intenția de a candida la Primăria Capitalei, prezentată inițial înainte de a primi mandatul de ministru al Familiei, în noiembrie 2021.

Răspunsul Gabrielei Firea legat de viitorul său politic, și candidatura la Primăria Capitalei, a venit la întrebarea dacă țintește o candidatură la Președinția României după ce expiră cele două mandate de președinte ale lui Klaus Iohannis.

„Eu le mulțumesc tuturor celor care au încredere în mine și care nu s-au lăsat păcăliți de atacurile mincinoase la adresa mea, a soțului meu, a echipei mele. (…) Îmi doresc foarte mult să fiu sănătoasă și eu, și familia mea, și colegii mei și să pot candida în 2024 să candidez la alegerile locale pentru un nou mandat de primar general și să continui toate proiectele începute în primul mandat și abandonate din păcate de domnul Dan și să recuperez și întârzierile domniei sale, pentru că a dovedit că nu cunoaște administrație și a dovedit că nu-i pasă de oameni, nu-i pasă de cetățeni”, a afirmat ministrul Familiei.

Gabriela Firea a spus că, în privința candidatului PSD la Președinție, sunt „colegi foarte bine pregătiți care vor participa la o cursă internă pe sistem american”.

„Cu siguranță vom avea un candidat foarte bun la alegerile prezidențiale pe care eu îl voi susține, sper, din postura de primar general”, a adăugat Firea, prim-vicepreședinte PSD.

„Îi prețuiesc foarte mult pe români și am dovedit-o în foarte multe ocazii, și nu doar declarativ, și cred că menirea mea este de a rezolva probleme sistemice din Capitală. Este păcat că s-a întrerupt pur și simplu activitatea mea la primărie prin minciună și prin fraudă, prin multă manipulare, pentru că s-ar fi mers mult mai bine în această perioadă”, a mai susținut Gabriela Firea.

Gabriela Firea a anunțat că vrea să se întoarcă la Primăria Capitalei încă din noiembrie 2021

Gabriela Firea a făcut pentru prima dată anunțul că vrea să revină la Primăria Capitalei, în noiembrie 2021, la formarea Guvernului tripartit PNL-PSD-UDMR, când numele său era vehiculat pentru postul de ministru al Muncii. Liderul PSD București spunea atunci că are colegi mult mai bine pregătiţi pentru preluarea acestui portofoliu și că nu își dorește să preia acest minister. Între timp a fost numită Ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, portofoliu nou creat.

Gabriela Firea a fost primar PSD al Bucureștiului între anii 2016-2020 și a pierdut alegerile în fața lui Nicușor Dan, candidat independent susținut de coaliția de dreapta PNL-USR PLUS.

După ce și-a încheiat mandatul de primar, cu datorii și conturi blocate ale municipalității, Firea și-a asumat rolul de critic fervent al actualului edil Nicușor Dan, în special în comentariile sale de pe Facebook.

 

Cookies