Când vor fi finalizate lucrările de la Pasajul Ciurel. Gabriela Firea a vizitat şantierul FOTO

de:
22 iun. 2016
1 Afișari
Când vor fi finalizate lucrările de la Pasajul Ciurel. Gabriela Firea a vizitat şantierul FOTO

Gabriela Firea a spus că va susține efectuarea acestor lucrări, astfel încât ele să fie realizate până în martie 2018, conform termenului propus, dar a subliniat că în calitate de primar general va iniția un proces de dezbatere publică înaintea începerii viitoarelor proiecte de investiții, pentru a nu mai exista probleme precum cele întâlnire la pasajul Ciurel.

„Contractul pentru acest obiectiv a fost semnat în anul 2007, termenul de finalizare a fost anul 2012. Suntem acum în 2016 și avem un nou posibil termen de finalizare a lucrării în martie 2018. Din informațiile pe care le-am primit de la reprezentanții PMB (…) stadiul lucrării, în ansamblul ei, este acum la un 12,8 — 13%. Au fost multe probleme, în primul rând cu cetățenii din această zonă, care au depus mai multe plângeri. Modelul de administrație pe care vreau să îl aduc la Primăria Generală a Capitalei este acela care presupune, înaintea începerii fiecărei lucrări de investiție, o dezbatere publică reală, o dezbatere cu cetățenii, cu locuitorii din zona unde urmează să se deschidă un șantier, tocmai pentru a preîntâmpina ce s-a întâmplat și în această situație și la alte obiective de investiții”, a declarat Firea, conform agerpres.ro.

Ea a remarcat că bucureștenii au aflat despre această lucrare când contractele erau deja semnate și că este de înțeles să aibă „o anumită neliniște și preocupare” în legătură cu proprietățile deținute.

„Acum nu se mai poate da înapoi, lucrarea o vedeți și dvs, este destul de avansată, trebuie să facem tot ce ține de noi, atât CGMB, primarul general, cât și asocierea celor cinci firme, pentru a finaliza cât mai grabnic lucrarea și pentru a nu merge cu termenul și mai departe decât ce s-a propus: martie 2018. Dar, pentru viitor, regula va fi: întâi să se dezbată public proiectul și apoi să se treacă la treabă, pentru că nimeni nu are interesul să se prelungească la nesfârșit o astfel de lucrare”, a mai precizat ea.

Gabriela Firea a promis că va vizita des șantierul, pentru a constata care este stadiul lucrărilor.

„Vă veți plictisi de mine, credeți-mă! Voi veni foarte des pe șantier”, a spus Firea.

„Am fost astăzi la unul dintre cele mai importante obiective de investiții ale Capitalei, lucrare ce vizează penetrația și racord Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București – Pitești, un sistem rutier de tip drum expres – o alternativă la Bulevardul Iuliu Maniu, cel mai poluat din Europa.

Și în acest caz, ca în multe altele despre care v-am vorbit până acum, nimic nu a mers cum era prevăzut inițial, o lucrare ce trebuia terminată în cinci ani, n-a fost finalizată nici după nouă ani de la încheierea contractului.

Contractul de execuție a fost semnat cu asociația JV Bogl – Astaldi – Euroconstruct – Tehnologica – Proiect București pe 25.10.2007.

Proiectul a fost împărțit de la început în trei tronsoane, lungimea totală a lucrării fiind de 17 km.

1) Nodul Virtuții cu un pod metalic suspendat de cabluri amplasat diagonal peste Dâmbovița, unul de beton armat peste Şoseaua Virtuții și rampele de acces aferente.

2) Tronsonul între Șoseaua Virtuții și Șoseaua de Centură cu un pod clasic peste aceasta.

3) Tronsonul de legatură cu autostrada A1.

Lucrarea trebuia finalizată în 2012 dar pentru că lucrurile nu au fost stabilite foarte clar de la bun început, a urmat un șir lung de amânări și întârzieri.

Protestele oamenilor din zonă care nu au fost consultați, procesele în instanță, anularea unor acte administrative tot în instanță, exproprieri făcute în pas de melc, lipsa unui PUZ, toate acestea au dus la situația de față.

În calitate de primar general împreună cu reprezentanții Consiliului General, ai firmelor implicate în proiect și cu toți factorii implicați voi stabili termene exacte pentru ca această lucrare extrem de importantă pentru toți bucureștenii să fie terminată cât mai repede.

În acest moment, lucrarea este finalizată doar în proporție de 12,8 %, ultimul termen fiind 2018.
Vreau să mai precizez un lucru, în perioada mandatului meu, nici o investiție edilitară nu va fi demarată fară consultarea bucureștenilor”, a scris Firea şi pe Facebook. 

Cookies