Gabriel Resources ameninţă că va da în judecată România

de:
09 sept. 2013
1 Afișari
Gabriel Resources ameninţă că va da în judecată România

„Gabriel Resources notează declaraţiile din presă ale premierului şi ale altor miniştri din Guvernul României potrivit cărora proiectul de lege privind proiectul Roşia Montană va fi respins înainte de dezbaterea în cele două camere ale Parlamentului român.

În ciuda faptului că Guvernul a aprobat proiectul de lege în şedinţa din 27 august, şi sondajele recente arată o susţinere majoritară în România pentru avansarea proiectului, se pare că Guvernul a instituit proceduri de urgenţă pentru a opri orice dezbatere în Parlament.

Gabriel caută de urgenţă să obţină confirmarea asupra declaraţiilor reale făcute şi clarificarea impactului asupra propunerilor care permit înfăptuirea proiectului Roşia Montană.

Dacă proiectul de lege este respins, atunci Compania va analiza toate acţiunile posibile aflate la îndemână, inclusiv notificarea formală a intenţiilor de a începe un litigiu pentru multipla încălcare a tratatelor internaţionale privind investiţiile”, se arată într-o informare a companiei canadiene Gabriel Resources.

Ponta: O să plătim cu toții pentru închiderea proiectului Roșia Montana.

Acțiunile Gabriel Resources au scăzut cu 70% pe bursa din Toronto și apoi au fost oprite de la tranzacționare, ca urmare a anunțurilor făcut de Crin Antonescu și Victor Ponta luni, privind respingerea proiectului minier. 

Cookies