ARHIVA B365

Senatoarea PNL Doina Tudor poate fi REŢINUTĂ ŞI ARESTATĂ. Gabriel Oprea, urmărit penal

UPDATE 13.25 Senatorul Doina Tudor a declarat că se aștepta ca votul colegilor săi să fie în favoarea cererilor Justiției și a adăugat că este pregătită pentru procedurile judiciare.

„Am bagajul pregătit”, a spus Doina Tudor. „Da, cinstită să fiu, mă așteptam și ați văzut și ce declarații am făcut în plen, nu am obligat colegii cu nimic, fiecare a votat cum a crezut sau cum, probabil, sunt indicațiile. (….) Mă așteptam și sunt pregătită, nu am niciun fel de problemă”, a adăugat senatoarea.

UPDATE 13.05 Senatorii au votat, miercuri, în favoarea cererii DNA privind reținerea și arestarea senatoarei Doina Tudor. În favoarea cererii au votat 61 de senatori, iar 57 de senatori s-au exprimat împotrivă. Două voturi au fost anulate. Votul a fost secret cu bile.

UPDATE 13.00 Senatorul PNL Doina Tudor a spus, în plen, că acuzele care i se aduc de către DNA sunt nefondate, neprobate și nereale, iar calitatea sa nu este de inculpat, ci de nevinovat și le-a spus senatorilor că speră să voteze cum este corect.

„Începând de joi, 18 februarie, am calitatea de inculpat. Afirm cu responsabilitate și tărie în fața dumneavoastră că acuzele care mi se aduc sunt complet nefondate, neprobate și nereale, calitatea mea reală nu este de inculpat, ci de nevinovat. Nu mi-am dorit niciodată să prezint în public aspecte din viața mea personală, dar, din păcate, în situația în care mă aflu, mă oblig să o fac în apărarea mea. Din păcate, trebuie să retrăiesc momente dintr-o perioadă grea pentru mine”, a afirmat Doina Tudor.

Ea a explicat că perioada în care îi sunt aduse acuzele de complice la luare de mită, alături de fostul soț, coincide cu momentul despărțirii de soț, după 28 de ani de conviețuire.

Doina Tudor a povestit că, în 2013, a aflat de relația extraconjugală a soțului și de dorința lui de a se despărți. „Nu există cuvinte care să redea suferința unei femei într-o astfel de situație. (…) În februarie 2013, soțul a părăsit domiciliul conjugal, ce a urmat este greu de povestit„, a arătat Doina Tudor. „Vă mărturisesc șocul meu când am aflat de acuzații. Acuzațiile care mi se aduc atât mie, cât și fostului soț sunt complet neadevărate”, a mai spus Doina Tudor, adăugând că a aflat că nu există nicio dovadă în sprijinul acuzațiilor, ci doar „un denunț mincinos” fostului secretar general al Senatului, care este inculpat în dosar.

„Ca urmare a prezentării pe care am făcut-o, ridic două întrebări. Un bărbat îndrăgostit care a pornit pe un alt drum decât cel al familiei anterioare, va mai apela la fosta soție de care se desparte? Dar femeia în poziția mea, rănită și părăsită, va mai fi capabilă să-l ajute pe cel care șterge trecut și viitor cu buretele? Cum ar putea crede cineva așa ceva?„, a adăugat Doina Tudor.

Ea a mai explicat că, în perioada în care denunțătorul o acuză, nu se afla în țară și că a depus toate documentele în acest sens. Tudor consideră că nu prezintă un pericol iminent pentru a fi reținută și arestată. 

UPDATE 12.10 Senatorii au votat, miercuri, în favoarea cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea cu 71 de voturi „pentru” și 52 „împotrivă”, un vot fiind anulat. Numărul total al votanților a fost 124. Votul a fost secret cu bile.

Gabriel Oprea a susținut, în ședința de plen, că este nevinovat și le-a cerut senatorilor să voteze împotrivă.

„Vreau să vă spun că sunt nevinovat. În toată cariera mea de ministru, de parlamentar, și cu ajutorul dvs., m-am bătut, în sensul bun al cuvântului, pentru drepturile militarilor din Armata Română, ale celor de la Interne, ale celorlalte instituții din domeniul securității naționale. Am reușit de cele mai multe cu ajutorul dvs. și bine am făcut. Ca viceprim-ministru și ministru de Interne nu s-a achiziționat în mod legal doar o mașină, peste 5.000 de mașini au fost achiziționate în mod legal, transparent, nu a fost nicio problemă”, a susținut Oprea.

Senatoarea UNPR Florentina Ruxandra Jipa a declarat, în plen, că dosarul în care DNA cere începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea este „hilar şi nu are nicio noimă”.

 „Care este vina domnului Oprea? A folosit în interesul dânsului? Nu, pentru acest serviciu din cadrul Ministerului de Interne. (…) Domnul senator Oprea nici nu a luat autoturismul să îl ducă la dânsul acasă, nici celelalte lucruri de care este jenant, canapele, birouri. Dar dânsul trebuia să stea într-o cameră goală, la funcţia pe care o avea? Vă întreb, aşa, că pe aici toată lumea se bate pe tablete, pe laptopuri şi alte minuni. Şi un ministru de Interne, şi un viceprim-ministru pe probleme de securitate, cum trebuia să stea în birou?”, a spus Jipa, potrivit news.ro.

Senatorii jurişti au decis: Gabriel Oprea poate fi URMĂRIT PENAL, Doina Tudor reţinută şi ARESTATĂ

Senatorii din Comisia Juridică au dat, marţi, aviz favorabil solicitărilor DNA privind începerea urmăririi penale a senatorului UNPR Gabriel Oprea și de reținere și arestare preventivă a liberalei Doina Tudor.

DNA cere aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, într-un al doilea dosar, pentru abuz în serviciu. Oprea este acuzat de procurori că a dispus suplimentarea cu suma de 410.000 lei a bugetului DIPI și a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8, pe care l-a folosit exclusiv în perioada 21 august – octombrie 2015. Detalii, aici. 

Rapoartele urmează să fie dezbătute, miercuri, în plen. Tot atunci, cei doi senatori vizaţi de cererile DNA vor susţine declaraţii de la tribuna Senatului, pentru a-şi prezenta apărarea. Gabriel Oprea deja a anunţat că va spune mai multe lucruri, în plen, în timp ce Doina Tudor afirma că nu le poate cere nimic senatorilor.

PNL va vota cererile DNA de reţinere şi arestare a Doinei Tudor. Reacţia senatoarei

Liberalii vor vota în favoarea cererii DNA în cazul senatoarei PNL Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită. Doina Tudor se declară nevinovată în fața acuzațiilor DNA și spune că va dovedi acest lucru cu documente.

Votul în cazul cererilor DNA este secret, cu bile. Pentru ca solcitările Justiţiei să fie admise, este nevoie de votul a jumătate plus unu din numărul senatorilor prezenţi în plen.

Rezultatul votului în cazul celor doi nu ar trebui să fie o surpriză. Atât PSD, prin vocea liderului Liviu Dragnea, cât şi PNL, prin Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au anunţat că vor vota în favoarea cererilor DNA, fără a se ţine cont dacă parlamentarul vizat este de la acel partid. 

Procurorul şef al DNA a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea şi referatul, în vederea sesizării ministrului Justiţiei, pentru a solicita Senatului încuviinţarea reţinerii şi arestării senatoarei Anca Doina Tudor, acuzată de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Datele din dosar arată că în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct „pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button