ARHIVA B365

Gabriel Oprea, despre acuzaţia DNA de ucidere din culpă în dosarul lui Bogdan Gigină: Sunt nevinovat

După aproape un an, procurorii DNA au anunţat că solicită aviz pentru începerea urmăririi penale faţă de mine, în legătură cu accidentul în care a murit Bogdan Gigină. Am spus-o şi o repet: regret enorm această pierdere şi cuvintele sunt prea puţine pentru a descrie cât de mult m-a marcat, ca părinte mai ales, tragedia din octombrie 2015. Vreau să se facă dreptate, însă, citind comunicatul DNA, cred că procurorii sunt pe un drum greşit„, a scris Gabriel Oprea pe facebook.

El precizează că nu a avut acces la dosar, dar că doreşte să sublinieze o serie de aspecte.

Nu era vorba despre o coloană oficială, ci despre un dispozitiv de însoţire. Există o reglementare din anul 2000 care prevede că miniştrii de stat beneficiază de însoţire şi protecţie. De altfel, tot DNA detaliază, într-un comunicat mai vechi, despre ce este vorba: <>„, a menţionat fostul ministru de Interne.

El mai susţine că nu ministrul stabileşte cine face parte din dispozitiv, nici dacă se folosesc sau nu motociclete, şi adaugă că nu a cerut niciodată ca deplasările să fie făcute cu o anumită viteză, ci, de obicei, doar întreba care va fi durata deplasării. „DNA spune că <> în acel dispozitiv. Iarăşi un lucru greşit pentru că traseul, asigurarea lui, gestionarea resursei umane şi a vehiculelor utilizate nu sunt treaba ministrului. (…) DNA spune spre finalul comunicatului că <>. În aceeaşi frază însă procurorii spun că aceste cauze ale accidentului (viteza şi neadaptarea la condiţii) au fost <> de mine personal. Repet: nu ministrul stabileşte viteza de deplasareşi nu am cerut niciodată nimănui să meargă mai repede decât permit condiţiile meteo”, a susţinut fostul ministru al Afacerilor Interne.

El mai susţine că în ziua respectivă a mers la mai multe instituţii ale statului.

Dacă susţinerile vehiculate de unii anul trecut ar fi fost adevărate, să fiţi siguri că detaliile picante ar fi apărut în comunicat. Adevărul este aşa cum l-am spus încă de atunci. Nu veneam nici de la restaurant, nici de la vreo întâlnire privată şi nici nu eram însoţit de altcineva în afară de şofer şi aghiotant. Veneam de la una din instituţiile statului aflată în strânse relaţii de colaborare cu Ministerul, adică de la Serviciul Român de Informaţii„, a precizat Gabriel Oprea.

El mai spune că DNA „uită ceva esenţial: Bogdan Gigină nu a alunecat, nu s-a lovit de un copac, nu a intrat pe contrasens, ci a căzut cu motocicleta într-o groapă imensă din carosabil”.

Dragi prieteni, nu este un moment uşor pentru mine. Dar ştiu că sunt nevinovat. Aştept să văd tot dosarul şi tot ceea ce pot spune acum este că voi utiliza, ca de fiecare dată, pârghiile legale pentru a arăta că spusele procurorilor nu au nicio bază reală”, îşi încheiae Gabriel Oprea postarea.

Cererea de urmărire penală a senatorului Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă trimisă de DNA a ajuns vineri dimineaţa la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Conducerea Senatului va discuta luni solicitarea DNA de încuviinţare a urmăririi penale, urmând să sesizeze comisia juridică. Votul decisiv în plen ar putea avea loc însă abia peste două săptămâni, potrivit vicepreşedintelui Ioan Chelaru.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button