ARHIVA B365

Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea de doctorat. CNATDCU a propus retragerea titlului de doctor

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în şedinţa de luni a Consiliului General al CNATDCU, fiind vorba de aproximativ 35 de voturi, inclusiv exprimate electronic, a anunţat preşedintele Consiliului, Viorel Barbu, potrivit news.ro.

Comisia de ştiinţe juridice a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a stabilit, în 26 iulie, că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea de doctorat intitulată „Plângerea prealabilă – perspectiva istorică”, iar toţi membrii Consiliului General al CNATDCU care au votat luni şi-au însuşit această decizie şi au propus retragerea titlului de doctor acordat fostului vicepremier.

Comisia de lucru a analizat această suspiciune de plagiat şi a argumentat pe mai multe pagini, cât se poate de documentat, şi a concluzionat că teza de doctorat a fost un plagiat în bună parte. Propune de asemenea, în virtutea acestui fapt, retragerea titlului de doctor domnului Gabriel Oprea„, a spus Viorel Barbu.

El a mai spus că s-a analizat şi propunerea Comisiei de lucru care a analizat „suspiciunea de plagiat a tezei de doctorat a doamnei Banu V. Petrescu”, şi în acest caz propunându-se Consiliului General retragerea titlului de doctor. Consiliul General a aprobat acest lucru cu unanimitate de voturi.

„Aceste analize pe care le face Consiliul General sunt cât de poate riguroase, în conformitate cu regulile, cu regulamentul Ministerului Educaţiei şi cu legile. Contestaţiile, suspiciunile sunt analizate cu maximum de atenţie şi toate sunt foarte documentate, prin urmare de asta şi Consiliul General a aprobat propunerea comisiei respective de analiză a tezelor de doctorat”, a adăugat Barbu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button