BAZAR

Gabriel Liiceanu nu mai vrea să fie membru al Uniunii Scriitorilor, din cauza timbrului cultural

Legea care stabileste timbrul literar pentru Uniunea Scriitorilor – mai precis, legea aplicata din 1994, nu cea aflata acum in lucru la Comisia de cultura din Camera si care a starnit ample dezbateri in ultima luna – este o „lege abuziva” deoarece ii pune pe editori sa „practice servicii pentru care nu sunt platiti”, a spus Liiceanu, citat de HotNews.

Nu mai doresc sa fiu, de azi, membru al acestei uniuni. De azi am incetat, nu mai am nicio relatie cu uniunea dumneavoastra”, a spus el, adresandu-i-se lui Varujan Vosganian, vicepresedinte USR si initiator al proiectului de modificare a legii timbrului cultrual.

In cadrul unei dezbateri organizate de Grupul pentru Dialog Social pe tema proiectului de lege privind timbrul cultural, Liiceanu a contestat atat modul in care functioneaza sistemul de sprijin pentru scriitori pe baza timbrului literar, cat si destinatia acestor bani. In acest sens, el a citat dintr-un articol mai vechi al ziarului Adevarul pasaje „literare” apartinand „tineri membri ai Uniunii Scriitorilor”, pasaje ce includeau numeroase expresii vulgare.

Potrivit lui Liiceanu, solutia pentru sprijinirea culturii este ca „statul sa-si faca treaba. Sa ia cei 9% cat e TVA pe carte, sa ia 2% din acei 9% si sa-i redirectioneze” el spre USR, nu sa-i puna pe editori sa faca acest lucru.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button