GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: Scriitorul GABRIEL GARCIA MARQUEZ a murit la 87 de ani

de:
17 apr. 2014
0 Afișari
GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: Scriitorul GABRIEL GARCIA MARQUEZ a murit la 87 de ani

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: Scriitorul a murit joi, informeaza Mediafax.ro, citând bbc.co.uk. Informaţia a fost confirmată de o sursă apropiată familiei acestuia.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: Starea de sanatate a lui GABRIEL GARCIA MARQUEZ, externat pe 8 aprilie dintr-un spital din Ciudad de Mexico, fusese anuntata, martea aceasta, drept „extrem de fragila”. In presa aparusera informatii conform carora cancerul limfatic de care suferea scriitorul columbian a recidivat.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: „Starea sa este stabila, desi este extrem de fragila si exista riscul unor complicatii legate de varsta”, precizasera, luni, intr-un comunicat sotia scriitorului, Mercedes Barcham si fiii sai, Rodrigo si Gonzalo.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: Pe 8 aprilie, GABRIEL GARCIA MARQUEZ, in varsta de 87 de ani, a fost externat dintr-un spital din Ciudad de Mexico, intr-o stare de sanatate considerata „delicata” si dupa opt zile de tratament impotriva unei infectii pulmonare.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURITGABRIEL GARCIA MARQUEZ „continua si isi va continua convalescenta la domiciliu”, adauga atunci familia, multumind celor care au trimis mesaje de solidaritate si cerand respectarea intimitatii scriitorului.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: Luni, cotidianul mexican El Universal, citand „surse demne de incredere”, a scris despre cancerul limfatic de care a suferit GABRIEL GARCIA MARQUEZ in urma cu 15 ani, precizand ca boala a recidivat si se extinde la plamani, ganglioni si ficat.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: Potrivit acestei publicatii, familia si medicii au stabilit de comun acord sa nu il supuna pe GABRIEL GARCIA MARQUEZ unui tratament oncologic, ci sa ii asigure o „ingrijire paliativa” la domiciliu.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: Stabilit in Mexic din 1961, cu o perioada de sejur la Cartagena (Columbia), Barcelona si Havana, GABRIEL GARCIA MARQUEZ s-a retras de cativa ani din viata publica, iar in timpul scurtelor sale aparitii la diverse evenimente, nu a facut nicio declaratie presei.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ A MURIT: Ultima aparitie publica a lui GABRIEL GARCIA MARQUEZ a avut loc pe 6 martie, cand scriitorul a aparut la poarta resedintei sale din Ciudad de Mexico, unde locuieste de peste 30 de ani, pentru a-i primi pe jurnalistii veniti in vizita cu ocazia aniversarii sale.

GABRIEL GARCIA MARQUEZ a obținut Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1982, pentru nuvelă și scurte istorii. Cel mai cunoscut roman al său este: Cien años de soledad (Un veac de singurătate). Literatura sa se încadrează în paradigma realismului magic.

Cookies