ȘTIRI

Gabriel Cotabiță reacționează la stimuli- surse

„Începe să reacționeze la toți stimulii. Va rămâne cu sechele, dar nu va rămâne legumă. Dacă nu apare vreo complicație, o să supraviețuiască”, a declarat o sursă medicală din spitalul Floreasca pentru ring.ro.

Işi mişcă mâinile şi picioarele şi are ochii deschişi, aţintiţi spre tavan, însă nu clipeşte, nu reacţionează, nu priveşte. Pe moment, nu reacţionează nici când cei din jur vorbesc cu el”, au declarat alte surse.

Deschiderea ochilor fără a clipi şi privitul într-un punct fix se numeşte, în termeni medicali, plafonarea globilor oculari. Nu înseamnă nimic dacă pacientul dă ochii peste cap când creierul e făcut zob. Hematomul subdural sau alte chestiuni au în simptomatologie plafonarea globilor oculari. Faptul că are reflexe înseamnă că nu e decerebrat, adică are activitate cerebrală, dar nu se ştie cât de complexă. Răspunde la un stimul şi atât. Respiraţia şi circulaţia sunt funcţii elementare la nivel de bulb cerebral, dar la nivel de cortex, de scoarţă cerebrală, nu se ştie ce e acolo„, a mai declarat un medic renumit pentru sursa citată.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button