FIT CITY

Gabriel Cotabiţă, dus înapoi la Spitalul Elias, după ce i s-a montat defibrilator cardiac

După ce i-a fost montat defibrilatorul cardiac, Gabriel Cotabiţă trebuie să fie atent cum utilizează telefonul mobil întrucât dispozitivul nu are voie să fie situat în apropierea inimii, lipit de piept. Mai mult, artistul nu va putea trece de detectoarele din aeroporturi pentru că acest lucru l-ar putea trimite înapoi pe patul de spital, informează b1.ro. Cu toate acestea, medici dau asigurări că recuperarea lui Cotabiţă decurge mai bine decât se aşteptau. 

„Sunt câteva neajunsuri minore în comparaţie cu ce face acest defibrilator. Va trebui să nu staţioneze în dreptul detectoarelor de metale din aeroporturi şi nici lângă cele din magazine. De asemenea, testele magnetice de scanare a creierului şi a coloanei vertebrale sunt interzise”, a spus pentru Libertatea o sursă din Spitalul de Urgenţă.

Cu toate acestea, specialiştii se arată optimişti în ceea ce priveşte evoluţia stării de sănătate a lui Cotabiţă. Medicii spun că artistul se recuperează foarte repede, mai ales că a stat în comă profundă aproximativ trei săptămâni.

Pe 8 mai, Cotabiţă a fost internat la Spitalul Floreasca, după ce a fost găsit inconştient într-o sală de fitness a unui hotel de lux din Capitală. Cântăreţul a suferit un stop cardio-respirator şi a fost resuscitat de medicii SMURD. Pe 11 mai, medii de la Floreasca au făcut primul anunţ oficial cu privire la starea cântăreţului. Doctorii care s-au ocupat de Cotabiţă au declataz atunci că artistul a suferit o tulburare severă de ritm cardiac.

„Investigaţiile complexe de la internare până la momentul de faţă indică drept cauza cea mai probabilă a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac (produs în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare pre-existente), fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral”, au declarat atunci cadrele medicale.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button