Gabriel Biriş, secretar de stat la Finanţe, pe Facebook: „Mi se suie sângele la cap”

de:
26 feb. 2016
0 Afișari
Gabriel Biriş, secretar de stat la Finanţe, pe Facebook:

„Unul dintre lucrurile care mă enervează cel mai tare de când sunt în noua poziţie este atunci când colegii îmi spun „domnule, trebuie să înţelegi, acum eşti pe partea cealaltă a baricadei…”! Vă spun sincer că în momentul acela „mi se suie sângele la cap”. Baricadă înseamnă război! Noi, în ţara asta, n-avem niciun război. Şi nici nu e un război între autorităţi şi contribuabili. În momentul în care vorbim despre baricadă, ne gândim că suntem la război”, a declarat Biriş.

Întrebat la ce colegi se referea în postarea sa, Biriş a precizat, pentru News.ro: „A fost o exprimare mai generală. Mă refeream şi la prieteni, şi la colegii din minister”.

Oficialul din Ministerul Finanţelor se arată îngrijorat de atitudinea oamenilor de afaceri. „Niciodată, de când am deschis ochii pe această lume, nu am avut atâţi prieteni antreprenori de succes care să-mi spună că s-au săturat şi că-şi vând business-ul. Niciodată! Şi asta e rezultatul baricadei. De ce trebuie să gândim că suntem la război?”, a mai scris Biriş, pe reţeaua de socializare.

Secretarul de stat susţine că vrea să schimbe percepţia că responsabilii de colectarea taxelor şi antreprenorii sunt în conflict. „Trebuie să înţelegem că noi suntem împreună! Şi împreună trebuie să lucrăm pentru bunul mers al cetăţii. Că dacă nu facem aşa, ajungem la excese şi totul felul de nemulţumiri”, a mai spus Biriş.

Cookies