Gabriela Szabo, prezentă vineri la o competiţie pentru tinerii cu dizabilităţi

de:
19 mai 2011
0 Afișari
Gabriela Szabo, prezentă vineri la o competiţie pentru tinerii cu dizabilităţi

Vineri, începând de la ora 10:00, în Parcul „Florilor” din Șoseaua Pantelimon, bucureştenii sunt aşteptaţi să urmărească acest eveniment, în care mişcarea învinge barierele. Concursul a fost organizat de Centrul şcolar nr. 3. Gabriela Szabo, dublă campioană olimpică, va fi prezentă la eveniment, în calitate de invitat de onoare, pentru a încuraja performanţa în sport, indiferent de condiţia fizică.

Vineri, copiii şi tinerii cu dizabilităţi îi invită pe cei de la şcolile şi liceele de masă să concureze împreună, pentru a promova calităţile sportive şi talentele native ale micuţilor defavorizaţi şi marginalizaţi, care nu au acces la sportul de performanţă sau la concursuri diverse. Organizatorii vor să îi mobilizeze şi să îi determine pe cât mai mulţi elevi şi voluntari să practice sport şi să respecte talentul oricui.

Competiţia vizează creşterea numărului celor care îi acceptă pe cei cu dizabilităţi, dar şi integrarea copiilor şi tinerilor cu probleme fizice într-o normalitate a copilăriei şi adolescenţei.

Probele din concurs sunt: atletismul – alergare de rezistenţă pe 1000 m pentru băieţi şi 800 m pentru fete – , tenis de masă, şah, mini-fotbal şi o probă la alegere, dintre discipline ca step aerobic, dans sportiv, pantomimă, teatru, poezie, muzică, un program de dans folcloric, modern sau de societate.

Cookies