ARHIVA B365

Gabi Szabo, ministru al Tineretului și Sportului în guvernul Ponta III

Gabi Szabo se află pe lista de miniștri a  lui Victor Ponta supusă votului Parlamentului de mâine, cu portofoliul de la Tineret și Sport. Gabi Szabo are 39 de ani.

Fosta campioană Gabriela Szabo, propusă pentru postul de ministru al Tineretului şi Sportului, a declarat, pentru Agerpres, că numirea este „o surpriză foarte frumoasă”.

”Este o surpriză foarte frumoasă, care mi s-a oferit astăzi. Dar în acelaşi timp este şi o mare responsabilitate. Trebuie cu toţii, cu secretarii de stat din MTS, să facem tot ce-i mai bine pentru sport. Pentru asta trebuie însă să muncim foarte mult”.

Gabriela Szabó (n. 14 noiembrie 1975, Bistrița) este o atletă din România de talie mondială, actualmente retrasă din activitatea sportivă. A fost desemnată, în 1999, cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei[1]. A stabilit record mondial la 2.000 m, în 1998, și la 5.000 m, în 1999, la Dortmund. 
A fost descoperită întâmplător la 12 ani la un cros școlar. Abia din 1994 a intrat în competițiile de senioare, după remarcabilele rezultate la juniori. Gabriela a fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din anul 2000, la proba de 5.000 m și cu bronz și respectiv argint la proba de 1.500 m, de la Jocurile Olimpice din 1996 și 2000. A fost de asemenea de patru ori campioană mondială la seniori și o dată la juniori. Este vicecampioană olimpică în Atlanta, la 10.000 de metri.
A avut un singur antrenor, pe Zsolt Gyöngyössy, cu care s-a căsătorit. În mai 2005, Gabriela Szabó și-a anunțat retragerea din sportul profesionist.
Din data de 19 august 2013 deține și titlul onorific de Ambasador al turismului Românesc alături de alte 7 personalități din viața culturală și sportivă românească.

 

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button