Furtună puternică în București și Ilfov, alertă meteo ANM. Mesaj RO-ALERT transmis de autorități: COD PORTOCALIU de vijelii UPDATE

28 iul. 2021
5631 Afișari
Furtună puternică în București și Ilfov, alertă meteo ANM. Mesaj RO-ALERT transmis de autorități: COD PORTOCALIU de vijelii UPDATE
Furtună puternică în București și Ilfov, alertă meteo ANM. Mesaj RO-ALERT transmis de autorități: COD PORTOCALIU de vijelii UPDATE

Alertă meteo ANM în București și Ilfov! Un vânt puternic însoțit de fulgere a apărut din senin, iar autoritățile au transmis de urgență o informare RO-ALERT. Mai mult, zborurile de pe Aeroportul Otopeni au fost amânate pentru 30 de minute, iar orașul Otopeni a rămas fără curent.

Furtună puternică în București și Ilfov, alertă meteo ANM. Mesaj RO-ALERT transmis de autorități: COD PORTOCALIU de vijelii

UPDATE: O antena GSM a căzut peste două case

Pe calea Calea Giulești 309 a avut un grav incident, după ce o antenă GSM de mari dimensiuni a căzut pe 2 locuințe. Sunt două persoane rănite, două femeie de 70 și 90 de ani, una dintre acestea fiind deja transportată la Spitalul Militar, iar cea de-a două primește îngrijiri medicale.

UPDATE: Avioanele care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Otopeni sunt în Go Around la o altitudine sigură, un zbor anulat, unul intarziat.

„În urma actualizării hărților meteo, o parte din companii aeriene au ales din motive de siguranță să amâne decolările”, a declarat Valentin Iordache pentru B365.ro.

UPDATE: Anunțul ANM privind situația meteo din București

„Instabilitatea atmosferică va continua în București și Ilfov. În prezent remarcăm pe hărțile meteo formațiuni noroase ce pot crea furtuni mai puternice decât cele de până acum. De asemenea descărcări electrice puternice. Recomandăm locuitorilor din București și Ilfov să nu se deplaseze și se urmărească aplicațiile ISU”, a declarat Elena Mateescu, director ANM pentru B365.

UPDATE: Mai mulți copaci au început să cadă prin București:

UPDATE: Aeroportul Otopeni a decis amânarea zborurilor cu 30 de minute. Deși sunt îndeplinite condițiile minime, vorbim de nori de tipul „Charlie Bravo” situați la 300 m care pot prăbuși un avion.

Știre inițială:

În jurul orei 22.50 autoritățile din București au emis o avertizare RO-ALERT cu privire la un cod portocaliu de averse torențiale și descărcări electrice.

Mai mult, orașul Otopeni a rămas fără curent electric.

Viteza vântului este una foarte ridicată. Potrivit Accu weather norii care au ajuns deasupra Bucureștiului erau acum 30 de minute deasupra orașului Târgoviște. Vântul a început pur și simplu din senin, acompaniat de fulgere, ca apoi să se pornească și furtuna puternică. Rămâne de văzut care vor fi pagubele înregistrate de această vijelie venită în mijlocul unui cod portocaliu de caniculă.

Vânt puternic de 70-75 km pe oră

Administrația Națională de Meteorologie anunță cod portocaliu de vijelie puternică cu rafale de peste 70 – 75 km/h în București și în Ilfov până la ora 23.30.

O altă avertizare, de data aceasta Cod galben, valabilă până la ora 23.00, vizează localitățile Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Bolintin-Deal, Găiseni, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Grădinari, Clejani, Mârșa, Cosoba din județul Giurgiu și Videle, Blejești, Gălăteni, Poeni, Gratia, Siliștea, Cosmești, Sârbeni, Purani din județul Teleorman.

Și în aceste zone se vor semnala local averse ce vor acumula peste 20 l/mp, grindină, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelie.

Pagube în București din cauza furtunii

Mai multe linii de tramvai au fost blocate în Capitală din cauza vântului puternic care a doborât mai mulți copaci și a avariat rețeaua de contact.

Liniile 61, 66, 69 și 90 au fost blocate pe Calea Plevnei după ce un copac a fost pus la pământ, direct pe partea carosabilă.

Liniile 14, 55, 69, 70, 79, 85, 86 și 90, blocate pe Bd. Ferdinand, la Foișorul de Foc, în urma unei avarii în rețeaua de contact. A fost trimisă echipa de intervenție.

Avertizare meteo RO-ALERT

Avertizare meteo COD PORTOCALIU-averse torențiale și descărcaări electrice frecvente. Perioada de manifestare 28.07.2021, până la oreșe 23/30. Evitați deplasările și luați măsuri de adăpostire și autoprotecție. Urmați instrucțiunile autorităților. Accesați canalele media și aplicațiile din mediul on-line ale DSU; IGSU și ANM pentru mai multe informații și actualizări despre eveniment.

Vom reveni cu amănunte

Furtună puternică în București și Ilfov, alertă meteo ANM. Mesaj RO-ALERT transmis de autorități: COD PORTOCALIU de vijelii

Cookies