Furtună în București joi seară. Avertismentul ANM se adeverește. Cerul Capitalei s-a umplut de nori întunecați și fulgere | FOTO & VIDEO | UPDATE

05 aug. 2021
846 Afișari
Furtună în București joi seară. Avertismentul ANM se adeverește. Cerul Capitalei s-a umplut de nori întunecați și fulgere | FOTO & VIDEO | UPDATE
Furtună în București joi seară. Avertismentul ANM se adeverește. Cerul Capitalei s-a umplut de nori întunecați și fulgere | FOTO & VIDEO. Sursa foto: B365

Furtună în București. Capitala a fost acoperită joi seară de nori întunecați și tunetele și fulgerele au împânzit cerul. Trebuie menționat faptul că Bucureștiul se află sub o avertizare de cod portocaliu de vreme rea, furtună, ploi torențiale, vijelii și grindină. Acest cod portocaliu va fi în vigoare până vineri dimineață.

UPDATE 21:25 – A început furtuna în Capitală. În mai multe zone din București ploaia este însoțită de grindină și de descărcări electrice puternice.

Știre inițială: Furtună în București. După ce locuitorii Capitalei au scăpat în cursul zilei de joi de temperaturile caniculare, ce au depășit 40 de grade Celsius pe alocuri, în seara aceasta cerul a fost umplut de nori cenușii și tunetele și fulgerele au realizat un spectacol impresionant al naturii.

Furtună în București. Meteorologii sfătuiesc cetățenii să stea în case

Administrația Națională de Meteorologie a avertizat cu privire la furtună din București din această seară. Astfel, ANM a anunțat o prognoză meteo ploioasă, cu grindină, fulgere și tunete în următoarele zile, și mai ales în weekend și la începutul săptămânii viitoare, departe de vremea caniculară din ultimele săptămâni.

Conform ANM, în perioada 6 august, ora 10:00 – 7 august, ora 10:00, în estul şi sud-estul ţării, (inclusiv în București), dar şi în zonele montane, urmează o perioadă cu instabilitate atmosferică accentuată. Această avertizare meteorologică se traduce prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină.

Bucureștenii se pot aștepta la rafale de vânt extrem de puternice, care vor depăși 100 de km pe oră, tunete, grindină de mari dimensiuni izolat, și precipitații ce vor depăși în toată regiunea 25 – 30 de litri pe metru pătrat, însă izolat se va ajunge la 40 – 60 litri pe metru pătrat, avertizează experții ANM pentru aceste zile care fac trecerea de la o caniculă pur și simplu sufocantă.

Prin urmare, autoritățile recomandă evitarea pe cât posibil a deplasărilor care nu sunt imperios necesare, pentru a putea preveni eventualele incidente ce se pot solda cu răniți, și chiar și cu decese, mai ales că ultima furtună serioasă, de la final de iulie, a prins Capitala pe nepregătite. Mare atenție dacă sunteți în zone deschise sau cu risc de căderi de copaci de la vânt.

Furtună în București. Galerie FOTO și VIDEO din Capitală

Furtună în București joi seară. Avertismentul ANM se adeverește. Cerul Capitalei s-a umplut de nori întunecați și fulgere | FOTO & VIDEO
Furtună în București joi seară. Avertismentul ANM se adeverește. Cerul Capitalei s-a umplut de nori întunecați și fulgere | FOTO & VIDEO.
Sursa foto: B365.ro
Cookies