Furtuna de zăpadă din Spania a scos la iveală un adevăr istoric: la slalom printre nămeți, bucureștenii sunt mai buni ca madrilenii

11 ian. 2021
25 Afișari
Furtuna de zăpadă din Spania a scos la iveală un adevăr istoric: la slalom printre nămeți, bucureștenii sunt mai buni ca madrilenii

Eveniment istoric in Spania: a nins! E ca și cum peste București s-ar năpusti o furtună de nisip, dacă va puteți imagina o astfel de grozăvie. A nins atât de mult la Madrid, încât zăpada a ajuns la 30 de centimetri, ceva de-a dreptul apocaliptic, ceva ce nu s-a mai pomenit din anul 1971. Spaniolii, popor relaxat, în loc să-și smulgă părul din cap, cum facem noi când ninge în București, au ieșit pe străzi cu schiurile, au făcut oameni de zăpadă pe Gran Via, cel mai important bulevard din Madrid, și s-au bătut cu zăpadă. S-au bătut atât de spontan și de copilărește, incît poliția a intervenit să-i disperseze pe cetățenii infantili, probabil ca să nu arunce cu bulgari plini de coronavirus.

Și pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume, un singur nume, li s-a spus Filomena. Filomena este numele pe care l-au dat spaniolii furtunii de zăpadă care, în week-end, a afectat Madridul și alte provincii din peninsula Iberică. Pentru că toate fenomenele meteorologice extreme din lume primesc nume plăcute de fete cumsecade: Katrina (2005), Rita (2005), Wilma ( 2005), Paloma ( 2008) sunt numai câteva dintre ele.

Bătaie generală cu bulgări pe bulevardul Gran Via din Madrid

Sfânta Filomena a turnat cu zăpadă în Sudul Spaniei, cel mai arid loc din țară

Filomena este numele unei sfinte care ocrotește bebelușii, copiii și tinerii. Poate de aceea, spaniolii au dat în mintea copiilor și au ieșit pe străzi să se bucure de fiesta cu zăpadă, mă mir că n-au scos și taurii pe străzi, să vadă și ei minunea cerească! A nins la Toledo, în Valencia, Castellon, Tarragona, Zaragosa și Malaga, a nins în Sudul veșnic ars de soare, la Alhambra și Granada, cine ar fi crezut una ca asta? A nins în Sudul în care, dacă te duci vara, te topești, atât de aprigă este vipia. Guvernul a trimis convoaie militare cu alimente și cu vaccinul anti-Covid 19 în zonele afectate, premierul Sanchez le-a cerut cetățenilor să stea în casă, lămâii s-au rupt încărcați de zăpadă și au căzut peste mașini, aeroporturile au fost închise, traficul feroviar a fost dat peste cap, două persoane fără adăpost din Madrid au murit înghețate și alte două și-au pierdut viață lîngă Malaga, după ce un râu și-a ieșit din matcă.

VIDEO | Bulgăreala la Madrid

La descurcat prin troiene, noi, bucureștenii, le suntem net superiori madrilenilor

De unde utilaje de dezapezire? De unde cauciucuri de iarnă? Întreabă-l pe un spaniol dacă știe ce sunt alea cauciuri de iarnă și te va întreba dacă tu știi câtă apă încape într-o cocoașa de cămilă. Atât de derutați și de uimiți au fost șoferii madrileni, încît au rămas înzăpeziți, pentru că ei nu au dexteritatea noastră și nici instinctul de supraviețuire atât de exersat. Numai noi, românii, în general, și bucureștenii (în special) știm să facem slalom prin zloată, să ne strecurăm, să sărim peste bălți înghețate, să ne înjurăm, să ne descurcăm. Pentru că da, noi românii suntem căliți. Copacii noștri sunt rezistenți, nu ca portocalii lor. Tochitură noastră ne ține de cald iarna și ne conservă slănină de pe burtă, nu ca tapas-urile lor cu anchois, mâncare de filfizoni cu care chiar că nu poți rezista la minus 10 de grade.

Spaniol relaxat care, când a văzut cum ninge, și-a scos sania trasă de câini printre blocuri

După Filomena care-a scos schiorii pe străzi, vine înghețul numai bun pentru patine

Conform Agenției Naționale de Meteorologie din Spania, valorile temperaturilor ar putea să scadă pînă la minus 10 grade, asta înseamnă că Madridul va deveni un uriaș patinoar. Să învățăm de la Filomena spaniolilor, sfînta ocrotitoare a copiilor. Avem și noi zăpadă, să-l rugăm pe Nicușor Dan să închidă Calea Victoriei și să ieșim în masă cu saniutele, să arătăm lumii că și noi avem sânge latin și știm să ne distrăm, nu doar să ne plingem. Să fim si noi spanioli relaxati, macar iarna asta. 

Cookies