Furtuna de duminică a făcut victime în Bucureşti

de:
18 iul. 2011
0 Afișari
Furtuna de duminică a făcut victime în Bucureşti

O persoană a fost electrocutată, în timp ce se afla pe acoperişul unui imobil din Calea 13 Septembrie din Bucureşti. Echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că victima era în stop cardio respirator, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Echipajul medical care a ajuns la faţa locului a constatat că victima era în stop cardio respirator, a declarat, pentru MEDIAFAX, coordonatorul SMURD Bucureşti, medicul Bogdan Opriţa.

Alte persoane au fost afectate de furtuna puternică de duminică seară, din Bucureşti. Astfel, un bărbat de 35 de ani a fost lovit de o creangă ruptă dintr-un copac, din cauza vântului puternic. Incidentul s-a petrecut în Sectorul 1 din Capitală.

O altă persoană a fost lovită de un geam de la parbrizul unei maşini a RATB, în zona Televiziunii Române, în timp ce un bărbat, lovit de o creangă în zona Huedin, a fost fost dus la Spitalul Bagdasar Arseni, potrivit serviciilor de urgenţă.

La 15 dintre copacii căzuţi au intervenit deja echipaje ISU Bucureşti, aceştia aflându-se în zona mai multor intersecţii, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Ovidiu Pană.

De asemenea, echipaje ale ADP au intervenit în zonele care nu se află în imediata apropiere a intersecţiilor, existând şanse mai mici pentru a se bloca traficul.

Lucrătorii ISU acţionează, alături de poliţiştii rutieri, şi pentru fluidizarea traficului.

Circulaţie întreruptă pe mai multe linii RATB

Purtătorul de cuvânt al RATB, Brânduşa Raeceanu, a declarat că pe Bulevardul Preciziei un pom a căzut pe reţeaua de contact, afectând circulaţia rutieră pe liniile 8,25 36. Astfel, de la ora 20.10, în zonă nu s-a mai putut circula.

De asemenea, pe Calea Dorobanţi, în zona TVR, un pom a căzut pe linia 330, a spart geamul de pe partea dreapta faţă a unui autobuz, o călătoare fiind rănită uşor de cioburi.

Pe strada Barbu Văcărescu, un cablu s-a agăţat de pantograful unui tramvai, linia 5 fiind blocată. Echipele de intervenţie sunt la faţa locului.

Potrivit Brânduşei Raeceanu, au mai fost probleme şi pe alte linii RATB, dar problemele au fost remediate în 15 – 20 de minute.

În cazurile nerezolvate, este nevoie de intervenţia, pe lângă echipele RATB, şi a altor echipe de intervenţie, a celor de la Administraţia Străzilor, care trebuie să îndepărteze crengile de pe reţeaua de contact.

În ciuda eforturilor echipelor de urgenţă care au intervenit la faţa locului, victima nu a mai putut fi salvată, constatându-se decesul acesteia.

Persoana a fost surprinsă de furtună în timp ce se afla pe acoperişul unui imobil.

Cookies