Furtuna controalelor în Parcul Herăstrău din București. Cluburi, restaurante, săli de jocuri de noroc – peste tot au trecut Poliția Locală S1, ISU, ITM și ANPC

19 iul. 2022
638 Afișari
Furtuna controalelor în Parcul Herăstrău din București. Cluburi, restaurante, săli de jocuri de noroc - peste tot au trecut Poliția Locală S1, ISU, ITM și ANPC
Furtuna controalelor în Parcul Herăstrău din București. Cluburi, restaurante, săli de jocuri de noroc - peste tot au trecut Poliția Locală S1, ISU, ITM și ANPC. Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Furtuna controalelor a lovit, din nou, cluburile și restaurantele din Parcul Herăstrău, cele care tulbură liniștea publică. Verificate au fost și sălile de jocuri de noroc și pariuri. Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, transmite că „toată lumea trebuie să respecte legea în Sectorul 1 și nimeni nu este mai presus de lege!”. Poliția Locală Sector 1 a dat amenzi în valoare totală de 36.000 lei.

Furtuna controalelor în Parcul Herăstrău

Parcul Herăstrău nu se află în administrarea Primăriei Sectorului 1, ci aparține de Primăria Capitalei prin Administrația Lacuri Parcuri și Grădini București (ALPAB), explică Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

„Chiar dacă nu aparține de noi și nu putem acționa la fel de mult precum am dori vreau să vă spun că Poliția Locală Sector 1 își face datoria”, transmite edilul.

Oamenii legii au desfășurat controale în Parcul Herăstrău. Vizate au fost cluburile și restaurantele care tulbură frecvent liniștea bucureștenilor care locuiesc în zonă prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată.

Verificate au fost și sălile de jocuri de noroc și pariuri, din cauza unor reclamații privind activități neautorizate.

„Se pare că mai sunt oameni de afaceri care în goana după profit nu au înțeles mesajul meu, toată lumea trebuie să respecte legea în Sectorul 1 și nimeni nu este mai presus de lege!”, spune Clotilde Armand.

Amenzi date de Poliția Locală Sector 1

Edilul transmite că, în urma controalelor, Poliția Locală Sector 1 a dat 16 amenzi, în valoare totală de 36.000 de lei, în principal pentru nerespectarea prevederilor OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, cât și pentru încălcarea normelor de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Oamenii legii au constatat și au dat amenzi pentru următoarele nereguli:

  • fumat în spații închise,
  • lipsă autorizație terasă,
  • nerespectarea orarului din autorizația de funcționare și neafișarea orarului la intrarea în unitate,
  • tulburarea liniștii publice, prin difuzarea muzicii la intensitate mare,
  • desfășurarea activității fără deținerea autorizației de funcționare.

„O situație aparte”

Societățile verificate care desfășurau activități de jocuri de noroc și pariuri, desfășurau și activități de bar. Mai exact, clienții care utilizau mijloacele de jocuri de noroc erau serviți cu băuturi alcoolice, non-alcoolice, cafea etc, dar fără ca societățile respective să aibă declarat și autorizat la Oficiul Registrului Comerțului codul CAEN necesar desfășurării acestei activități.

„Prin nedeclararea codului CAEN 5630 – Baruri și alte activități de servire băuturilor, societățile care au ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc, încearcă să fenteze plata taxei anuale aferentă desfășurării activității de alimentație publică și să evite, în mod intenționat, obținerea autorizației de funcționare eliberată de Primarul Sectorului 1 al Municipiului București”, explică Clotilde Armand.

Controalele vor continua

Poliția Locală Sector 1 desfășoară în mod regulat controale care vizează constatarea și sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, de către unitățile de alimentație publică sau organizatorii de evenimente, mai ales la sfârșit de săptămână, între orele 22:00 – 02:00.

Controale vor avea loc și pe timp de zi, la societățile comerciale care au ca obiect de activitate exploatarea jocurilor de noroc.

„prin aplicarea legislației în domeniu, vom urmări să încurajăm respectarea normelor generale de comerț și a celor de salubritate”, declară Primarul Sectorului 1.

Poliția Locală Sector 1, prin Compartimentul Control Activități Comerciale, a participat la acest plan coordonat de Poliția Sectorului 1, alături de reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului București, Poliția Locală a Municipiului București, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, prin care s-a acționat în vederea asigurării unui cadru normal, reglementat, de funcționare a unităților vizate în cauză, plan care a prevăzut inclusiv adoptarea de măsuri preventive și sancționatorii pentru combaterea sau, cel puțin, diminuarea activităților neautorizate.

Clotilde Armand a înaintat către conducerea ANPC o adresă prin care solicită, în mod explicit, să fie verificate toate societățile comerciale care funcționează ilegal, atât în Parcul Herăstră, cât și pe raza Sectorului 1.

Cookies