Furtuna a făcut prăpăd în București. Antenă GSM căzută peste case, copaci puși la pământ, mașini avariate. Sute de intervenții ale ISU | FOTO&VIDEO

29 iul. 2021
307 afișări
Furtuna a făcut prăpăd în București. Antenă GSM căzută peste case, copaci puși la pământ, mașini avariate. Sute de intervenții ale ISU | FOTO&VIDEO
Furtuna a făcut prăpăd în București

Furtuna a făcut prăpăd în București. Fenomenele meteo extreme de miercuri seară au produs haos în Capitală și în Ilfov în doar o oră. Autoritățile anunță că au intervenit în peste 100 de situații în cursul nopții.

Furtuna a făcut prăpăd în București miercuri seară. În doar câteva minute, vremea și-a schimbat aspectul, au apărut fulgere și apoi vijelii cu vânt care a avut viteza de peste 70 – 75 km/h.

Vântul puternic a dus la ruperea mai multor copaci care au căzut peste mașinile parcate sau peste liniile de înaltă tensiune, provocând întreruperea energiei electrice.

Furtuna a făcut prăpăd în București. Antenă GSM căzută peste case

Două persoane au fost rănite după ce o antenă GSM înaltă de aproximativ 20 de metri a căzut peste două locuinţe de pe calea Giuleşti, a anunţat ISUBIF. Una dintre victime, o femeie de 70 de ani, a fost transportată cu o autospecială SMURD la Spitalul Militar. A doua victimă, o femeie de 90 de ani, a fost transportată la o unitate medicală de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

O schelă s-a desprins parţial de pe faţada unei clădiri de pe Bulevardul I.C. Brătianu.

Pe Calea Dorobanților, la Piața Charles de Gaulle, un copac căzut pe șosea a blocat traficul autobuzelor și al mașinilor, iar pe Bd. Ferdinand, la Foișorul de Foc, au rămas blocate tramvaie și troleibuze tot din cauza unui copac căzut pe carosabil.

În Sectorul 5, o parte a unui acoperiş a fost spulberată de vijelie.

„O bucată din terasa de la blocul vecin a sărit peste un alt bloc şi a ajuns în al treilea bloc”, a declarat Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

Au fost problem și pe aeroportul Otopeni. Mai multe curse au fost anulate sau au avut întârziri ori au fost redirecționate din cauza fenomenelor meteo.

Bilanțul intervențiilor în București și Ilfov

Autoritățile au anunțat că au intervenit în 192 de cazuri  noaptea trecută doar în Capitală. În București au fost doborâți 118 copaci, 17 stâlpi au fost avariați, 13 elemente de construcție au fost desprinse, iar 41 de mașini au avut de suferit  pagube în urma furtunii.

În Ilfov s-a intervenit în 63 de cazuri. 32 de copaci au avut de suferit, 8 stâlpi de curent electric au fost avariți, furtuna provocând pagube și la 3 mașini.

Sursa video: News Alert și Digi24

Cookies