Furt la metrou: hoții au furat cablu de cupru de la sistemul de ventilaţie

de:
06 iul. 2013
9 Afișari
Furt la metrou: hoții au furat cablu de cupru de la sistemul de ventilaţie

Conform România Tv, aceștia au reușit să intre în subteran, întrucât intrarea nu era păzită, iar camere de supraveghere nu există acolo. Singura opreliște în fața hoților era un lacăt, pe care l-au spart.

Ei au fost prinși însă de poliţiştii Secţiei 15 Poliţie, care patrulau prin zonă. Conform unui comunicat remis de Poliţia Capitalei, în jurul orei 2.00, echipajul a observat lângă o gură de aerisire de metrou, situată pe Şoseaua Olteniţei din sectorul 4, doi bărbaţi care le-au atras atenţia:

„S-a constatat că lacătul ce asigura gura de aerisire lipsea, iar în interior se aflau mai multe persoane.  Existând astfel suspiciunea comiterii unei infracţiuni, poliţiştii bucureşteni i-au condus pe cei doi bărbaţi la sediul Secţiei 15 Poliţie şi, totodată, cu ajutorul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Poliţie Metrou, au pătruns în subteran, ocazie cu care au reuşit identificarea altor trei persoane. În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Secţiei 15 Poliţie, a reieşit faptul că cei trei suspecţi ar fi reuşit să sustragă prin demontare, tăiere şi rupere 20 de bucăţi platbandă de cupru, având o lungime totală de aproximativ 50 de metri.

De asemenea, s-a mai constatat faptul că, cei doi suspecţi surprinşi de poliţiştii bucureşteni lângă gura de aerisire de metrou, i-ar fi ajutat pe cei trei bărbaţi din subteran prin supravegherea locului faptei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, judiciariştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor o foarfecă tip „gură de lup”, două leviere, un fierăstrău manual, mai multe chei (reglabile, fixe, inelare), o şurubelniţă, un patent, o lanternă, un creion de tensiune precum şi mai mulţi saci de rafie, bunuri care ar fi fost folosite în săvârşirea activităţii infracţionale.

Cercetările sunt continuate de judiciariştii Secţiei 15 Poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cu trei dintre suspecţi în stare de arest preventiv, precum şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, existând date şi indicii că suspecţii ar fi comis mai multe furturi de acest gen pe raza municipiului Bucureşti.”

Odata furate, aceste fasii din cupru sunt inlocuite in cateva zile sau chiar saptamani, iar in tot acest timp creste riscul de electrocutare din subteran. Odata cu el devine iminent si pericolul pentru calatori, in situatia in care ar trebui sa fie evacuati, in caz de incident.

Cookies