Furt într-un mijloc de transport STB: Doi bărbați au șterpelit poșeta unei doamne și au cheltuit 4.000 de lei de pe cardul femeii

23 mai 2024
2629 afișări
Furt într-un mijloc de transport STB: Doi bărbați au șterpelit poșeta unei doamne și au cheltuit 4.000 de lei de pe cardul femeii
Furt într-un mijloc de transport STB: Doi bărbați au șterpelit poșeta unei doamne și au cheltuit 4.000 de lei de pe cardul femeii. Foto simbol: Freepik

Doi bărbați au furat geanta unei femei dintr-un mijloc de transport STB, au făcut plăți de 4.000 de lei cu cardurile acesteia și, în cele din urmă, au fost găsiți de polițiști și reținuți.

Au fost reținuți doi bărbați care au furat geanta unei femei dintr-un mijloc de transport STB

Poliția Capitalei anunță că au fost reținuți doi bărbați care au furat geanta unei femei dintr-un mijloc de transport STB și au făcut plăți de aproximativ 4.000 de lei cu cardurile acesteia. Incidentul a avut loc în luna martie.

Cei doi au dosar pentru săvârșirea infracțiunilor de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Miercuri, 22 mai 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară.

Din informațiile deținute de polițiști din cadrul Brigăzii de Poliție pentru Transport Public, doi bărbați, în vârstă de 24, respectiv 30 de ani, cunoscuți cu preocupări de natură infracțională, la data de 25 martie 2024, în timp ce se aflau într-un mijloc de transport în comun, în București (Sectorul 2), și-ar fi însușit pe nedrept geanta unei femei, în care se aflau o sumă de bani și mai multe carduri. Aceștia ar fi efectuat ilegal plăți cu cardurile bancare sustrase, la mai mulți comercianți.

În vederea completării materialului probator, la data de 22 mai 2024, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, bănuiții fiind depistați și conduși la audieri, a transmis Poliția Capitalei.

Prejudiciul total este estimat la peste 4.000 de lei.

Cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați magistraților cu propunere legală.

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Poliție pentru Transport Public continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies