Furt din conturile clienților pentru cumpărături și abonamentul la… Netflix. Ce pedeapsă a primit angajata unei bănci după ce a sustras 40.000 de lei

12 feb. 2022
569 Afișari
Furt din conturile clienților pentru cumpărături și abonamentul la... Netflix. Ce pedeapsă a primit angajata unei bănci după ce a sustras 40.000 de lei
Furt din conturile clienților pentru cumpărături și abonamentul la... Netflix. Ce pedeapsă a primit angajata unei bănci după ce a sustras 40.000 de lei. Sursa foto: Unsplash

O angajată a unei bănci a furat 40.000 de lei din conturile a doi clienți. Femeia nu era urmărită de cămătari sau avea datorii – a cheltuit banii pe cumpărături și abonamentul la rețeaua de streaming Netflix. Suma ar fi fost trimisă pe două conturi – cel al soțului și contul unei persoane cunoscute.

O fostă angajată a unei sucursale Alpha Bank din Ploiești a ajuns pe mâna polițiștilor după ce a sustras suma de 40.000 de lei din conturile a doi clienți de la banca la care aceasta lucra. Deși suma este considerabilă, autoritățile au urmărit traseul banilor și au ajuns la concluzia că aceștia au fost cheltuiți pe două lucruri: cumpărături și abonamentul la Netflix, potivit Gândul.

Furt de 40.000 de lei pentru cumpărături și seriale. Cum și-a ales femeia victimele

Furturile ar fi început în aprilie 2019, moment în care femeia, care ocupa poziția de ofițer servicii bancare, a observat faptul că cele două conturi pe care se aflau banii erau inactive, adică nu aveau loc tranzacții înspre și dinspre acestea, fiind cel mai probabil conturi de economii.

Acuzata a profitate de toate datele la care avea acces și și-a făcut carduri aferente celor două conturi, pentru ca mai apoi să facă în mod constant extrageri de numerar. Ba mai mult, femeia a activat și serviciile de online banking ale conturilor de unde sustrăgea bani fără știința titularilor.

O parte din bani erau trimiși în contul soțului său, în timp ce altă parte a fost trimisă în contul unei cunoștințe, însă au existat și situații în care femeia a realizat plăți către comercianți direct din serviciul de online banking. Cele mai dese plăți erau către supermarketuri și către platforma de streaming Netflix.

Femeia era în concediu când victimele au început să-și caute banii

Totul s-a terminat în decembrie 2019, când unul dintre cei păgubiți a venit la bancă pentru a scoate bani. Șocat, omul a aflat că în contul său se află suma de zero lei, moment în care a solicitat băncii să realizeze o anchetă de rigoare pentru a-și găsi banii.

Femeia se afla în concediu în momentul în care a fost informată că un client se interesează de banii săi, și s-a speriat la aflarea veștii. Prin urmare, i-a mărturisit soțului „isprava” sa, dar și de unde proveneau banii pe care aceasta îi vira în contul său fără ca bărbatul să știe.

La scurt timp, banca a reclamat situația neobișnuită poliției, iar femeia s-a ales cu un dosar penal. În fața anchetatorilor femeia a recunoscut tot, precizând că avea nevoie de bani din cauza unei perioade mai dificile, însă dorea să înapoieze suma cât de curând posibil. Banca a returnat celor doi păgubiți sumele de bani furate, împreună cu dobânda corespunzătoare.

Femeia a fost găsită vinovată pentru acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice în formă continuată, fiind condamnată la doi ani și șapte luni de închisoare cu suspendare.

Mai mult, femeia a fost obligată să muncească în folosul comunității pentru 60 de zile în cadrul S.C. Servicii de gospodărire urbană Ploieşti S.R.L. sau Administrația parcului memorial “Constantin Stere”.

Tags:
Cookies