Un asistent medical a furat o pungă cu sânge din spital pentru o zi liberă și gratuitate la RATB

de:
29 sept. 2013
1 Afișari
Un asistent medical a furat o pungă cu sânge din spital pentru o zi liberă și gratuitate la RATB

Incident incredibil la Centrul Naţional de Transfuzii din Capitală, unde un bărbat i-a propus unui angajat să îi aducă, contracost, mai multe pungi cu sânge. Bărbatul a intrat în centrul de transfuzii sub pretextul că vrea să doneze, moment în care a abordat un asistent medical, căruia i-a spus că poate aduce mai multe pungi cu sânge, evident, contracost, informează România TV.

„Este vorba de un individ care a venit sa doneze sânge şi a acostat un asistent medical şi i-a propus o mică afacere. Afacerea consta în a-i da o pungă de sânge”, a afirmat Doina Goşa, de la CN de Transfuzii, citată de româniatv.net.

Speriat, asistentul medical a anunţat conducerea Centrului, care a alertat, la rândul său, Poliţia.

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, la România TV, că este pentru prima oară când se întâlneşte cu o astfel de situaţie.

În urma achetei demarate în acest caz s-a stabilit că bărbatul era asistent medical la Spitalul „Colţea” din Capitală şi că sângele pe care încerca să-l vândă era destinat unui pacient.

Asistentul medical, care se numeşte Petre Filimon şi are 37 de ani, lucrează la secţia de hematologie a Spitalului „Colţea”, potrivit Mediafax, care citează surse din poliţie.

”La data de 26 septembrie, Poliţia Capitalei a fost sesizată prin Dispeceratul 112 de către directorul unui centru de transfuzie sangvină, cu privire la faptul că un bărbat de 37 de ani, donator de sânge, i-ar fi propus unui asistent din cadrul centrului să-i predea o pungă cu 450 ml de sânge, în scopul eliberării unei adeverinţe, pentru obţinerea unor foloase, anunță Poliția Capitalei.

La faţa locului s-a deplasat poliţiştii Secţiei 4, care au stabilit că bărbatul suspect este asistent medical la secţia de hematologie din cadrul unui spital din Bucureşti, iar în exercitarea atribuţiilor de serviciu trebuia să administreze pacienţilor internaţi în spital, unităţi de sânge recoltate de la donatori.

În data de 23.09.2013, bărbatul suspect, fiind de serviciu, a sustras o unitate de sânge pe care trebuia să o administreze unui pacient, păstrând-o în congelatorul din locuinţa personală până în data de 26.09.2013, când s-a deplasat la centrul de transfuzie sangvină menţionat, unde a încercat să o predea în schimbul obţinerii unor foloase, respectiv o zi liberă de la serviciu, gratuităţi pe mijloacele de transport în comun şi bonuri valorice în sumă totală de 63 de lei”, informează Poliția Capitalei.

Asistentul a fost reţinut, iar în prezent este cercetat, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, punerea în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji şi efectuarea de activităţi privitoare la donarea, colectarea, controlul biologic, prepararea, distribuţia şi administrarea sângelui şi a componentelor sanguine umane, fără autorizare din partea Ministerului Sănătăţii sau în alte condiţii decât cele prevăzute în autorizaţia legală ori fără acreditare pentru activităţile respective, cu cel în cauză în stare de libertate.

Cookies