Furnizarea apei calde și căldurii în București. Șeful Guvernului îl trimite pe primarul Nicușor Dan să-și rezolve singur problema datoriilor

15 nov. 2022
732 Afișari
Furnizarea apei calde și căldurii în București. Șeful Guvernului îl trimite pe primarul Nicușor Dan să-și rezolve singur problema datoriilor
FOTO: Nicușor Dan și Nicolae Ciucă la Guvern, în 2021.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, la Parlament, întrebat despre solicitarea primarului Capitalei, Nicuşor Dan, privind un ajutor de la Executiv pentru rezolvarea problemei termiei în Bucureşti, că primarul ”trebuie să-şi rezolve problema”.

”Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine”, a mai spus Ciucă, citat de news.ro, precizând că soluţiile, în acest moment, sunt ridicarea planului de îndatorare sau bani de la buget, însă a doua soluţie nu o acceptă.

”Este o problemă a autorităţii locale. PMB are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că acest lucru, eu personal, am chemat la discuţii pentru a rezolva problema termiei din timpul sărbătorilor de anul trecut. După aceea i-am invitat pe primar şi pe cei responsabili să vină să prezinte un plan concret prin care să rezolvăm această situaţie de sitem din Capitală”, a spus premierul la Parlament. Nicolae Ciucă a arătat că soluţiile, în acest moment, sunt ridicarea planului de îndatorare sau bani de la buget, însă a doua soluţie nu o acceptă. ”Să-şi rezolve problema. Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine”, a mai comentat şeful Executivului.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că şi-ar dori să primească bani de la guvern la rectificarea bugetară pentru a plăti datoria companiei Termoenergetica către Elcen, dar că agreează şi varianta ridicării plafonului de îndatorare pentru Capitală, astfel încât să se poată împrumuta pentru achitarea datoriei.

Premierul Nicolae Ciucă promitea anul trecut că Guvernul va aloca bani din fondul de rezervă pentru orașele cu sistem de încălzire centralizat, în funcție de necesitățile fiecăruia în parte.

Îți recomandăm și:

 

 

Cookies