Platforma Inițiativa România Liberală, a disidenților PNL și PDL, a fost lansată luni

de:
22 apr. 2013
1 Afișari
Platforma Inițiativa România Liberală, a disidenților PNL și PDL, a fost lansată luni

Andrei Chiliman a spus, în discursul de deschidere, că proiectul Iniţiativa România Liberală este necesar pentru a „pune capăt în primul rând crizei morale prin care trece societatea românească, aceasta devenind din ce în ce mai gravă în ultimii 23 de ani scurşi de la Revoluţie”.

Chiliman l-a criticat dur pe preşedintele PNL, Crin Antonescu. „Nu mi-aş închipuit în 1990 că preşedintele PNL şi nu Ion Iliescu va numi politică de tomberon afirmarea valorilor liberale, nu mi-aş fi închipuit că unicul scop al preşedintelui PNL va fi să ajungă cu orice preţ candidatul la preşedinţie din partea partidului lui Ion Iliescu”, a spus Chiliman.

Evenimentul a provocat reacţii critice ale liderului PNL, Crin Antonescu, ce a precizat că, având în vedere că în Iniţiativa România Liberală participă şi alţi politicieni din alte formaţiuni politice în opoziţie cu PNL. Acesta i-a amenințat cu excluderea din PNL pe membrii care aleg să se alăture structurii lansate luni. 

La lansarea acestui ONG participă atât membri ai PNL, cât şi democrat-liberali, precum Sever Voinescu şi Theodor Paleologu. La evenimentul de la Hilton mai participă directorul Serviciului de Informaţii Externe, Teodor Meleşcanu, preşedintele PNŢCD Aurelian Pavelescu şi preşedintele Forţei Civice, Mihai-Răzvan Ungureanu.

Cookies