ARHIVA B365

FSLI: Salariile dascălilor, la fel cu cele ale muncitorilor necalificați, dacă nu vor fi majorate

„Conform deciziei Guvernului Romaniei, incepand cu data de 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie va fi de 1.200 de lei”, susține Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI). 

Liderii sindicali susțin că, după majorarea cu 5% a salariilor din învățământ, care va avea loc la 1 septembrie 2015, salariul unui invatator debutant va ajunge la 1.170 de lei brut si salariul unui profesor debutant va ajunge la 1.189 de lei brut, continuă FSLI, potrivit romaniatv.net.

„Conform deciziei Guvernului Romaniei, incepand cu data de 1 ianuarie 2016, salariul minim pe economie va fi de 1.200 de lei. In aceste conditii, este imperios necesar ca Executivul sa gaseasca solutii de majorare suplimentara, fata de cea prevazuta de lege, a salariilor in invatamant cu cel putin 15%, inainte de aceasta data, astfel incat un cadru didactic sa nu aiba aceeasi salarizare cu cea a unui muncitor necalificat. Astfel, un invatator debutant ar ajunge la 1.345 de lei brut, iar un profesor debutant la 1.367 de lei brut, cu putin peste salariul minim brut pe economie”, se arata in comunicatul de presă al FSLI. 

Reprezentanții Sindicatului mai spun că „o solutie pentru majorarea suplimentara a salariilor din invatamant, inainte de data de 1 ianuarie 2016, este un gest firesc, avand in vedere ceea ce se intampla in acest moment in domeniul salarizarii din sectorul bugetar si nu numai”.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button