Frumoasa, dar și delicioasa Magnolie de București. Rețeta de petale de magnolie murate, găsită printre Ierburi Uitate din oraș (Mulțumim!🌸)

12 mart. 2024
2463 afișări
Frumoasa, dar și delicioasa Magnolie de București. Rețeta de petale de magnolie murate, găsită printre Ierburi Uitate din oraș (Mulțumim!🌸)
Frumoasa, dar și delicioasa Magnolie de București. Rețeta de petale de magnolie murate, găsită printre Ierburi Uitate din oraș (Mulțumim!🌸) | Sursa foto: Facebook - Ierburi Uitate

Probabil că nu v-ați fi gândit la asta niciodată! Pe lângă rolul estetic pe care îl au magnoliile, acestea sunt și comestibile. Acum, sperând că n-o să chelească toți copacii, las mai jos o rețetă de petale de magnolie murate în saramură cu oțet, numai bună de încercat în această perioadă.

Rețetă de magnolie murată🫙

În urmă cu 3 ani, Mona Petre scria pe pagina de Facebook „Ierburi Uitate” despre istoria magnoliilor. Cum au apărut, cine le-a botezat și cum s-au răspândit ele pe alte continente.

Aflăm de aici că numele acestor copaci vine de la un botanist francez, Pierre Magnol.

Deși un gen botanic foarte vechi – s-au descoperit specimene fosile de acum 95 de milioane de ani – magnoliile au devenit cunoscute europenilor abia în a doua parte a secolului 17. Numele genului vine de la cel a unui botanist francez, Pierre Magnol. Ele au fost aduse din zone mai calde într-o epocă când flora altor continente a devenit subiect de colecție pentru mulți grădinari pasionați.

În București, cel mai răspândit tip de magnolie este Magnolia Soulangeana.

Azi le vedem în multe grădini, dar puțini văd diferențele între ele, deși avem specii ca M. denudata, M. lillifrora sau stellata. Și printre ele, probabil cea mai răspândită în București – Magnolia × soulangeana, un hibrid creat pe la 1826 de un ofițer de cavalerie pensionat din armata lui Napoleon pe nume Étienne Soulange-Bodin.

Petalele magnoliilor sunt și comestibile. Acestea se murează rapid, în doar 1-2 zile. Pot fi ținute o vreme la frigider fără probleme. Iese o murătură delicată, cu aromă parfumată, ideală lângă salate calde sau alte preparate, se mai arată în postarea publicată pe pagina Ierburi Uitate.

Așadar, rețeta conține:

  • 150 ml de oțet de cidru sau de orez
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare/

Dacă aveți nevoie de mai mult lichid, măriți cantitățile proporțional. Dar pentru că eu folosesc un oțet de casă super aromat și concentrat, colorat natural în roșu din coaja măceșelor, am ales să-l îndoi cu apă 1/1.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies