FRIPTURĂ DE MIEL- REŢETA DE PAŞTE a lui Chef Sorin Bontea: Friptură de miel la cuptor

de:
19 apr. 2014
302 Afișari
FRIPTURĂ DE MIEL- REŢETA DE PAŞTE a lui Chef Sorin Bontea: Friptură de miel la cuptor

FRIPTURĂ DE MIEL- REŢETE DE PAŞTE.  Friptură de miel la cuptor

Ingrediente:

o pulpă de miel cu os

Sare

Piper

Cimbrişor

2 legături de ceapă verde

2 legături de usturoi verde

1 kg cartofi noi

4, 5 roşii mai coapte

1 foaie de dafin

1 pahar de vin roşu sec.

FRIPTURĂ DE MIEL- REŢETE DE PAŞTE. Mod de preparare: Într-o tavă de cuptor se face un pat din ceapă şi usturoi, ambele tăiate bucăţi mai mari. Pulpă de miel se asezonează cu sare şi piper şi se pune peste ceapă şi usturoiul din tavă. Pe lângă pulpă se aşează cartofii întregi şi curăţaţi de coajă, se condimentează cu cimbrişor crenguţe, frunză de dafin. Se pune apoi în tavă puţină apa, se acoperă cu folie de aluminiu şi se da la cuptor la foc mic. Când carnea e pe jumătate făcută se scoate folia de aluminiu, se adaugă vinul şi roşiile tăiate cuburi, se acoperă din nou cu folie şi se da iar cuptor.

Se completează din când în când cu apa. Spre final, când carnea e aproape făcută, se îndepărtează folia de aluminiu, se dă focul un mic mai tare şi se mai lasă puţin până prinde culoare şi crustă.

FRIPTURĂ DE MIEL- REŢETE DE PAŞTE. Chef Sorin Bontea recomandă drept garnitură cartofii şi ceapă şi usturoiul din tavă, dar şi o salată verde proaspătă.

Sursa: gandul.info

Cookies