Frig afară, frig și în unele tramvaie și autobuze din București. Mai mulți călători STB se plâng de lipsa căldurii din mijloacele de transport

08 feb. 2023
1771 afișări
Frig afară, frig și în unele tramvaie și autobuze din București. Mai mulți călători STB se plâng de lipsa căldurii din mijloacele de transport
Frig afară, frig și în unele tramvaie și autobuze din București. Mai mulți călători STB se plâng de lipsa căldurii din mijloacele de transport. Imagine simbol: Unsplash

Temperaturile scăzute din ultima vreme nu se mai resimt doar afară, ci sunt resimțite de călători și în tramvaie și autobuze STB. Mai mulți călători spun că este frig în mijloacele de transport în comun și își doresc ca problema să fie rezolvată.

Pe grupul de Facebook Reclamații STB( fostul RATB) București au apărut mai multe postări ale bucureștenilor, în care se plâng de frigul din mijloacele de transport în comun.

Mai mulți călători STB spun că este frig în mijloacele de transport în comun. Probleme cu aeroterma unui autobuz

Un bucureștean a semnalat zgomotele ciudate pe care le auzea în autobuzul 610. Bărbatul și-a dat seama că acele zgomote vin de la aeroterma autobuzului, spunând că în mijlocul de transport este foarte frig:

Auziți cum face aeroterma in autobuzul 610. Plânge săraca, vrea sa fie reparată. Dar nu vrea nimeni. Huruie, decât face gălăgie. E frig in autobuz că afară.

Bucureșteanul a făcut o postare pe pagina de Facebook, în care a atașat și un clip video cu sunetul scos de autobuz.

Postarea a strâns câteva reacții din partea altor membrii ai grupului. Ei semnalau, la rândul lor, problemele întâlnite în STB-uri.

Iată câteva dintre aceste reacții:

  • „Ideea este că nu se ocupă nimeni de reparatul autobuzelor.”- G. B.
  • „Sunt obișnuită.”- N. F. P.
  • „De când au luat Otokar, e frig în ele.”- A. H.

Uși deschise, călători înfrigurați

Un alt bucureștean a sesizat, și el, problema frigului din mijloacele de transport. Bărbatul spune că după ce că încălzirea nu era pornită, vatmanul ținea ușile deschise la semafor.

Pe tramvaiul 271 linia nr.11 încălzirea nu era pornită. După toate astea vatmanul mai ținea și ușile deschise în stație sau la semafor, dacă era roșu le ține deschise până se face verde, probabil consideră că suntem transpirați. Se întâmplă frecvent și nu e singurul caz, a spus bucureșteanul pe pagina de Facebook.

Postarea a stârnit reacții și comentarii din partea bucureștenilor. Unii spun că nu este nimic în neregulă cu ușile deschise la semafoare, alții îi explică motivul pentru care vatmanii lasă ușile deschise.

Iată câteva dintre comentarii:

  • „La ce cazane sunt majoritatea tramvaielor, nu e de mirare. Orice amendă primită pe STB trebuie contestată în instanță pentru lipsa condițiilor decente de transport în comun.”- E. A.
  • „Uneori e bine că țin ușile deschise în stații. Când sunt puturoși în mașină mai simți și aerul curat.”- P. I.
  • „Sunt unii vatmani profesioniști, ce lasă prima/a doua ușă deschisă, ca să mai ia vreun călător până se face verde. Alții, o fac parcă intenționat, dupa ce că stăm cu glugile pe cap țin și toate ușile deschise, mai ales cei pe modelul Tatra.”- L. I. A.
  • „Pe tramvaiul 11 se întâmplă mereu, sunt doar vreo 2 conducători care dau drumul la căldură, iar la semafor dacă este în stație deschide ușa când vrea cineva să urce. Plus de asta, noi am avut norocul să ne și aștepte într-o zi, văzând că alergăm cu băiețelul în brațe. Sunt oameni și oameni, din păcate pădure fără uscaturi nu există.”- I. A. M.

Te-ar putea interesa și:

Cookies