Frica morții în STB: „Groapă forever? Asta e lungă!”

08 iun. 2023
350 Afișari
Frica morții în STB:
Frica morții în STB: "Groapă forever? Asta e lungă!" | Foto: Diana Popescu

🚌 Când mergi cu STB-ul, uneori în 226 se tranșează, din mers, chestiuni mari. Chestiuni grele. Esențiale. Cum ar fi credința, viața de apoi și statutul juridic al berii.

😇 “Asta înseamnă că el crede numai când e prost: când e la pământ și nu mai știe… Crede de panică! Ăia nu sunt atei. Dacă crezi și nu crezi, ești doar un confuz religios. Un alt confuz religios. Ești agnostic. Nu mi-i mai prezenta drept atei, dacă clar nu sunt. Până acum, pentru mine, o viață cu o groapă la sfârșit e cea mai plauzibilă. Și asta mă sperie cel mai mult. Știi ce zic? Savanții preferă exact ca mine. Preferă să creadă în altceva, decât în groapă forever. Asta e lungă… Nu putem să vorbim acum de religie, că durează ore. Și am multe argumente pentru tine, așa cum și tu ai multe argumente pentru mine. Ooo, treizeci de ani la telefon!

💸 Următoru’, că nu m-ai lăsat să termin: mi-a blocat guvernu’ cardu’! Guvernu’, direct, nu banca! Da, cardul meu, nu celălalt, al tău. Eu știam că, pe tichetele de masă, berea e aliment. Corect? E? Eu îmi cumpăr, de șase ani de zile, bere pe bonuri de masă? Îmi cumpăr. Ei, dintr-odată, mi-au zis zis că nu mai e voie să cumpăr bere pe bonuri de masă, i-auzi, că cică nu mai e aliment! Ca Pluto, care a fost planetă și nu mai e planetă, acum berea nu mai e aliment. Și s-a panicat guvernu’ și-a zis „O, ți-ai luat băutură pe cardul de bonuri?! Te blocăm!” Și eu am rămas cu trei bețe blocate și acum nu mai pot să-mi cumpăr de mâncare. Da, mă, trei bețe! Da! Și ceva! Și mi-a mai zis mie Nela că mi-a mai intrat o șarjă acolo, deci s-ar putea să fie și mai mulți! Și eu mă uit la banii ăia ca virginu’ la pi**ă: n-am ce să fac cu ei! Mi-e foame! (râde) Pentru că am vrut să cumpăr un pet, bă. Am vrut să dau și eu un pet de bere la ăștia, că stau în chirie la ei de atâta timp, stau de două săptămâni și-am zis „Hai, mă, că dau eu de băut!”. Și m-am dus cu cardu’ de bonuri, cum sunt eu învățat, că m-am gândit „Pet egal aliment, tre’ să meargă pe card, că mie mi-a mers de când eram copil chestia asta…”

🍻 Și mi-a blocat cardu’, că cică petu’ nu mai e aliment. Brusc! Casieru’ mi-a zis. Și eu am sunat la firmă, am sunat la ăia și le-am zis: „Bă, dă-mi banii! Unde mi-s banii?” Și mi-a răspuns agentul că nu e blocat de ei, e blocat mai de sus, de la guvern. „Uite, îți dau mail-ul ăsta și te duci tu frumos și te cerți cu guvernu’. Pentru banii tăi!” Morții mei, acum… N-auzi, băi, că e de la bere?! Altfel de ce căcat mi-au blocat cardul? S-au hotărât ei că, gata, pet-ul de bere nu mai e aliment și ce și-au zis ei: „Ai luat pet de bere cu cardu’ ăsta? Te omorâm! Te punem pe rug! Te băgăm în ghilotină!”. 

Nota B365.ro – Alte Cronici STB, mai jos:

 

Cookies