Frica de metrou în pandemie. Încasările Metrorex, la jumătate față de iunie 2019. Câți oameni mai circulă

20 iul. 2021
1343 Afișari
Frica de metrou în pandemie. Încasările Metrorex, la jumătate față de iunie 2019. Câți oameni mai circulă
Frica de metrou în pandemie. Încasările Metrorex, la jumătate față de iunie 2019. Câți oameni mai circulă. sursa foto:ghidbucurestean.ro

Bucureștenii pare că au avut o adevărată frică de metrou în pandemie sau cel puțin au lucrat mai mult de acasă, ori și-au cumpărat mașini personale. Chiar dacă motivul adevărat și real nu este cunoscut pe deplin, un lucru este sigur, încasările Metrorex din bilete au ajuns luna trecută la jumătatea lunii iunie 2019, fiind un efect direct al pandemiei.

Se pare că pandemia a generat o teamă de metrou. Frica de aglomerație, munca de acasă, în special în zona corporatistă și dorința oamenilor de a avea o mașină personală au dus la o scădere uriașă a traficului Metrorex. Vezi mai jos câți oameni mai circulă, de fapt, cu metroul, zilele acestea în București.

7 milioane de călători la metrou în iunie 2021

Ultimele informații oficiale arată că 7 milioane de călători au validat cartele în staţiile de metrou din Capitală în cursul lunii iunie 2021, cel puțin asta arată datele oferite de Metrorex la solicitarea ZF.

Comparația cu anii trecuți arată cu adevărat discrepanța în numărul de călători

Trebuie să ținem cont că în lockdown, atunci când aveam nevoie de declarație pentru orice, numărul călătorilor a scăzut drastic. În comparație cu 2019, cifrele arată că traficul direct la metrou a scăzut la jumătate, însă față de iunie 2020, atunci când au fost ridicate restricțiile, numărul de călători este totuși cu 15% mai mare.

Faţă de acum doi ani, când pandemia nu exista, cifra este la jumătate, însă comparativ cu iunie 2020, când restricţiile abia fuseseră ridicate, iar teama de a merge cu transportul în comun era la cote ridicate, numărul de călători este cu 15% mai mare. Sunt, aşadar, semnale că traficul de la metrou îşi revine, însă într-un ritm lent, informează Mediafax.

Directorul Metrorex a explicat ce se întâmplă la metrou în prezent

Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, a explicat că lumea a început să revină la metrou, însă există și persoane care nu poartă mască și mai creeează probleme, însă paznicii încearcă să rezolve aceste probleme.

„Lumea a început să revină la metrou. Majoritatea călătorilor poartă mască, dar mai sunt şi unii care nu o fac. De aceea, îi încurajăm pe cei care văd călători fără mască să atragă atenţia agenţilor de pază sau să facă petiţii către noi. Cei de la pază merg şi le recomandă să-şi pună masca celor care nu o au. Am remarcat că se menţine traficul considerabil mai mic din staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, pentru că multe companii lucrează în continuare în regim de telemuncă“, a explicat Ştefan Paraschiv, directorul general al Metrorex.

Topul stațiilor de metrou din București

Surprinzător, cea mai tran­zitată staţie de metrou din București a fost, în luna iunie 2021, Piaţa Sudului. Astfel, peste 291.000 de persoane care au validat cartele în această stație. Un avantaj este că Piaţa Sudului comunică direct cu mallul Sun Plaza, acesta fiind și unul dintre motivele pentru care traficul este mereu ridicat de acolo.

În timp ce în 2019 Aurel Vlaicu, aflată în cartierul corporatist, era în top, cu peste 622.000 de validări în luna iunie 2019, anul acesta s-a clasat abia pe locul al patrulea în luna iunie, mai arată datele Metrorex.

Cookies