FRF le cere scuze suporterilor români, pentru rezultatele dezastruoase

de:
10 sept. 2014
0 afișări
FRF le cere scuze suporterilor români, pentru rezultatele dezastruoase

„Federația Română de Fotbal își cere scuze fanilor fotbalului românesc pentru două dintre rezultatele echipelor de juniori și tineret din ultima perioadă. Partida amicală Anglia U20 – România U19 6-0 și ultimul meci din grupa preliminară al naționalei de tineret, Germania U21 – România U21 8-0, reprezintă eșecuri categorice și suntem siguri că au produs suporterilor o dezamăgire uriașă.” – se arată pe site-ul oficial.

„Nu căutăm argumente care să acopere evidența acestor scoruri, dar trebuie să vă asigurăm de faptul că, folosirea unei generații de fotbaliști cu un an mai tânără decât adversarul, atât în partida din Anglia cât și în cea din Germania, au fost riscuri asumate de Federația Română de Fotbal.

19 ani și 11 luni a fost media de vârstă a titularilor României U21. Media nemților a fost 21 de ani și 7 luni

Considerăm că, la nivel U19, doar testarea în fața unor adversari de calibru ne poate pregăti cu adevărat pentru turneul de calificare la Campionatul European care se va desfășura în octombrie 2014 și pentru următoarele acțiuni oficiale.

În același timp, la nivel U21, folosirea cu precădere a unor fotbaliști cu un an mai tineri, și la 2-1 cu Italia, și la 4-3 cu Muntenegru, și în înfrîngerea cu Germania, are menirea de a pregăti, pe finalul unei campanii preliminare compromise, nucleul cu care să putem aborda calificările viitoare la Campionatul European.

Avem răbdare și încredere, ceea ce așteptăm de la toți suporterii fotbalului românesc. Pentru a construi un viitor solid, nu putem trata superficial niciun moment din prezent!”

 

Cookies