FRF îşi asumă răspunderea pentru organizarea meciului ROMÂNIA-SPANIA pe Arena Naţională

de:
22 feb. 2016
0 Afișari
FRF îşi asumă răspunderea pentru organizarea meciului ROMÂNIA-SPANIA pe Arena Naţională

„Cred că sunt mai multe persoane care ar trebui să răspundă la fel de ferm, da Federaţia Română de Fotbal îşi asumă răspunderea. Nu îşi asumă răspunderea în orb. Când spunem asta o facem cu toată convingerea şi alături de alte instituţii ale statului, pompieri şi jandarmi. În urma discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului de Interne avem capacitatea să suplimentăm numărul forţelor de ordine pe care îl vom avea pentru meciul cu Spania şi un număr mai mare de stewarzi. Facem tot ceea ce ne stă în putere pentru ca acest meci cu Spania să se joace la Bucureşti în 27 martie. Sper ca Primăria să fie în acelaşi asentiment cu noi, ţinând cont de aceste aspecte, un număr mai mare de pompieri, de jandarmi, de stewarzi. Sunt elemente care ne îndreptăţesc să spunem că merită asumată responsabilitatea ca acest meci să se desăşoare la Bucureşti. Sperăm ca acest meci să se organizeze aici. Şi Federaţia Spaniolă de Fotbal îşi doreşte ca această partidă să se dispute la Bucureşti. În contract nu este stipulat că vom juca la Bucureşti, ci doar în România”, a spus Burleanu, conform news.ro.

Arena Naţională, inaugurată în septembrie 2011 şi pe care s-a disputat, în mai 2012, finala Ligii Europa, a fost închisă la începutul lunii noiembrie 2015, după tragedia din clubul Colectiv, deoarece nu are avizul ISU. Autorizaţia de securitate la incendiu nu a putut fi eliberată de ISU deoarece nu există agrement tehnic pentru materialul folosit la acoperiş.

Adjunctul inspectorului general al IGSU, Benone-Gabriel Duduc, a declarat, săptămâna trecută, după o inspecţie la Arena Naţională, că aceasta va putea fi folosită pe propria răspundere de Primăria Capitalei și Federația Română de Fotbal pentru desfășurarea de competiții sportive până la obținerea autorizației de securitate la incendiu, după ce modificările aduse OG 52/2015 vor intra în vigoare.

Oficialii Primăriei Capitalei spun însă că nu vor să îşi asume redeschiderea Arenei Naţionale până când nu va exista o soluţie legală clară care să permită, din nou, organizarea competiţiilor sportive. PMB va lua în discuţie redeschiderea stadionului doar dacă se găseşte o soluţie legală, a precizat purtătorul de cuvânt al PMB. 

Cookies