FRF, audit de ultime moment la Arena Naţională: Este o Locaţie de Încredere

13 apr. 2021
61 afișări
FRF, audit de ultime moment la Arena Naţională: Este o Locaţie de Încredere

În urma unui proces de audit complet şi complex, DEKRA a emis un comunicat în care anunţă că "Arena Naţională obţine certificarea DEKRA Locaţie de Încredere", fiind verificate aproape 400 de puncte din stadion pentru măsuri anti-COVID-19, transmite FRF.

În contextul sanitar complicat generat de pandemia de COVID-19, dar şi ca urmare a directivelor şi protocoalelor UEFA privind competiţiile fotbalistice cu spectatori, Federaţia Română de Fotbal a încredinţat către DEKRA România misiunea extrem de importantă de auditare şi certificare a Arenei Naţionale din Bucureşti ca Locaţie de Încredere, prin evaluarea măsurilor de protecţie sanitară aşa cum sunt ele precizate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii precum şi prin cerinţele, ghidurile şi protocoalele UEFA.

Ce a presupus evaluarea Arenei Naționale

Evaluarea s-a efectuat de către o echipă de auditori DEKRA pe parcursul a două zile şi a inclus o etapă de verificare a funcţionalităţii măsurilor de securitate sanitară înaintea, în timpul şi după meciul România – Germania din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2022.

Listele de verificare au fost unele complexe, compuse din 266 puncte de verificare pe aspectele generale şi 129 puncte de verificare pe aspectele specifice UEFA.

Viitoarele competiţii naţionale şi internaţionale găzduite de Arena Naţională – inclusiv meciurile din cadrul Campionatului European de Fotbal 2020 – se vor afla de asemenea sub semnul siguranţei, Federaţia Română de Fotbal fiind până acum singura entitate la nivel European care a ales validarea independentă şi imparţială a măsurilor de protecţie sanitară împotriva răspândirii COVID-19 din partea unui organism internaţional de certificare.

Federaţia Română de Fotbal şi Arena Naţională au astfel instrumentele necesare pentru a obţine o securitate reală a spectatorilor, a personalului şi a activităţilor per ansamblu.

Cookies