FRF amenință că dă Primăria Capitalei în judecată, dacă nu deschide Arena Națională

de:
23 feb. 2016
0 Afișari
FRF amenință că dă Primăria Capitalei în judecată, dacă nu deschide Arena Națională

„După cum bine ştiţi, Arena Naţională este închisă publicului de aproape 4 luni din cauza lipsei autorizaţiei de securitate la incendiu. Măsura pare de neînţeles în condiţiile în care pe această arenă s-a disputat deja o finală de Europa League în 2012, când a trecut de cele mai drastice avizări internaţionale. Solicităm Consiliului General al Municipiului Bucureşti să se alăture iniţiativei noastre şi să determine Primăria Capitalei să-şi asume aceeaşi răspundere pentru organizarea evenimentelor sportive, în calitatea sa de proprietar al Arenei Naţionale. Având în vedere ezitările şi inconsecvenţa Primarului General al Capitalei în privinţa rezolvării situaţiei Arenei Naţionale avem speranţa că dvs., prin mecanismul decizional al CGMB, veţi suplini indecizia Primarului General printr-o hotărâre de Consiliu”, se arată în scrisoarea publicată pe site-ul FRF şi semnată de preşedintele Răzvan Burleanu.

Burleanu a afirmat că, în caz contrar, FRF va acţiona în instanţă Primăria Capitalei pentru a recupera prejudiciul creat. „În sprijinul acestui demers vă prezentăm şi un argument de ordin financiar. România a primit în premieră dreptul de găzduire pentru un Campionat European de Fotbal, cel din 2020. Acest succes a fost obţinut prin Arena Naţională, stadionul unde urmează să se dispute patru meciuri la cel mai mare eveniment sportiv găzduit vreodată de ţara noastră. Este de neconceput ca acest stadion, unde s-a desfăşurat şi o finală Europa League şi care a fost acceptat de UEFA printre gazdele Euro 2020 să treacă printr-o astfel de criză, lungită peste măsură, care creează incertitudine şi, implicit, ar putea duce la ridicarea dreptului de organizare al competiţiei. Veţi înţelege, desigur, că, în această nedorită situaţie, Federaţia Română de Fotbal se va vedea nevoită să acţioneze în instanţă Primăria Capitalei pentru recuperarea prejudiciului creat, finaciar şi de imagine. Nu suntem în măsură să evaluăm şi prejudiciile create pentru Capitala României însăşi, dar suntem convinşi că şi acestea ar fi considerabile”, se mai arată în scrisoarea semnată de preşedintele FRF.

Citește și Pentru a redeschide Arena Națională, șeful ISU cere documente pe care le are deja

Oficialul FRF a precizat că pe Arena Naţională ar urma să se dispute meciul amical cu Spania din 27 martie, dar şi o altă partidă de verificare, în 3 iunie, înaintea plecării naţionalei la Campionatul European: „În calendarul Echipei Naţionale de fotbal a României, revenită după aproape un deceniu în elita fotbalului mondial, prelungirea acestei situaţii inacceptabile ar priva românii de o partidă istorică pe Arena Naţională împotriva Spaniei, campioană europeană en-titre. În plus, pe 3 iunie, exact înaintea plecării tricolorilor spre Euro 2016, românii nu ar mai avea prilejul să îşi poată susţine favoriţii la o ultimă partidă acasă”.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că federaţia îşi asumă răspunderea pentru organizarea meciului cu Spania, din 27 martie, pe Arena Naţională, închisă din 2015 deoarece nu are avizul ISU.

Arena Naţională, inaugurată în septembrie 2011 şi pe care s-a disputat, în mai 2012, finala Ligii Europa, a fost închisă la începutul lunii noiembrie 2015, după tragedia din clubul Colectiv, deoarece nu are avizul ISU. Autorizaţia de securitate la incendiu nu a putut fi eliberată de ISU deoarece nu există agrement tehnic pentru materialul folosit la acoperiş.

Cookies