FRF a făcut anunțul: Meciurile de la București din cadrul EURO 2020 s-ar putea disputa cu spectatori

04 mart. 2021
49 Afișari
FRF a făcut anunțul: Meciurile de la București din cadrul EURO 2020 s-ar putea disputa cu spectatori

Autorităţile române au acceptat de principiu propunerea Structurii Locale de Organizare de a permite accesul spectatorilor în tribune la Bucureşti la meciurile din cadrul Campionatului European de fotbal - EURO 2020 - în proporţie de 25% din capacitatea totală a Arenei Naţionale.

Acest lucru înseamnă că am putea avea în tribune aproximativ 12.000 de spectatori, potrivit site-ului FRF.

Miercuri, cu 100 de zile înaintea debutului competiţiei, a avut loc o şedinţă a Comitetului Interministerial EURO 2020, desfăşurată la propunerea ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, preşedinte al Comitetului. Pe ordinea de zi a fost un singur punct, acela al evaluării scenariului de acces al publicului la meciurile de la Bucureşti, precizează FRF.

Meciurile de la București din cadrul EURO 2020 s-ar putea disputa cu spectatori

„După mai multe ore de prezentare a unor scenarii şi de dezbatere a acestora, Comitetul Interministerial EURO 2020 a ajuns la un consens: în perioada următoare se va construi scenariul admiterii publicului pe Arena Naţională în limita cotei de 25% din capacitatea totală. Autorităţile medicale împreună cu cele de asigurare a ordinii publice vor aviza setul de măsuri necesare pentru a oferi siguranţă deplină celor aproximativ 12 mii de spectatori care vor intra la fiecare dintre meciurile de la EURO 2020”, se arată în comunicatul FRF.

La şedinţă au luat parte şi reprezentantul UEFA la Bucureşti, Taras Mukovoz, şi consilierul onorific al premierului pe probleme de EURO 2020, Gheorghe Popescu.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, amânată cu un an din cauza pandemiei, se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021, în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia), Bilbao (Spania).

Programul meciurilor de la București

Arena Naţională urmează să găzduiască partidele Austria – Macedonia de Nord (14 iunie), Ucraina – Macedonia de Nord (18 iunie), Ucraina – Austria (22 iunie), toate din Grupa C a competiţiei, precum şi un meci din optimile de finală, pe 29 iunie.

Sursă foto: FRF

Cookies