Fraudă la Metrorex. Trei persoane au fost arestate preventiv, sunt cercetate pentru: constituire de grup infracțional organizat, luare/dare de mită și trafic de influență

27 apr. 2023
1012 Afișari
Fraudă la Metrorex. Trei persoane au fost arestate preventiv, sunt cercetate pentru: constituire de grup infracțional organizat, luare/dare de mită și trafic de influență
Fraudă la Metrorex. Trei persoane au fost arestate preventiv, sunt cercetate pentru: constituire de grup infracțional organizat, luare/dare de mită și trafic de influență. Sursa foto: Facebook/ Metrorex

6.000 – 7.500 de euro, per candidat, atât costa o fraudă la un concurs Metrorex. Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că trei persoane au fost arestate preventiv și sunt cercetate pentru constituire de grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită și trafic de influență.

Fraudă la Metrorex. Trei persoane au fost arestate preventiv

Miercuri, la data de 26 aprilie 2023, într-o cauză constituită în 2022, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a reținerii pentru 24 de ore față de inculpații C.M.C., P.D. și B.D.C. cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, luare de mită, dare de mită și trafic de influență.

Probele obține de autorități conturează următoarea situație:

În cursul lunii noiembrie 2022, inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, acționând coordonat în scopul comiterii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită şi trafic de influenţă, în vederea fraudării unui concurs organizat de METROREX S.A. pentru ocuparea unor posturi de mecanic ajutor locomotivă. Candidații la concurs apelau la diverşi intermediari, unii dintre ei fiind angajați sau foști angajați din cadrul METROREX S.A., persoane care îi cunoșteau pe inculpaţii C.M.C., P.D. şi B.D.C. Inculpatul C.M.C. comunica suma de bani pretinsă pentru a-și folosi influența față de inculpaţii P.D. și B.D.C., supraveghetori în timpul concursului, pentru ca aceștia să-i ajute pe candidaţi să fraudeze concursul. Sumele de bani pretinse pentru fiecare candidat variau de la 6.000 de euro la 7.500 de euro, transmite Parchetul de pe lângă Tribunalul București într-un comunicat de presă.

De asemenea, la data de 26 aprilie 2023, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar față de alți 9 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, în legătură cu fraudarea unui concurs organizat de METROREX S.A.

Joi, 27 aprilie 2023, Tribunalul București a dispus ca inculpații C.M.C., P.D. și B.D.C. să fie arestați preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și de Direcția de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Cookies