SMART CITY

Fraudă la bacalaureat. Patru profesori trimişi în judecată, la Tulcea. Ce mită cereau

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurorii tulceni, în perioada iunie – august 2014, pe parcursul desfăşurării celor două sesiuni ale examenului de bacalaureat, cei patru, fiind profesori în municipiul Tulcea, au primit şi au acceptat promisiunea oferirii unor sume de bani cuprinse între 400 şi 1.500 de euro, de la diferite persoane, pentru a-şi exercita influenţa şi a oferi mită, direct sau prin intermediari, profesorilor evaluatori, informează Mediafax.

Probele la care ar fi trebuit să fie făcute intervenţiile au fost Matematică, Biologie, Română şi Fizică, în scopul supraevaluării lucrărilor unor elevi în care au fost inserate semne distinctive de recunoaştere.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Ovidiu Târlogeanu şi Dorel Ţigău, ambii în stare de arest preventiv, şi a Corneliei Bacalu şi Marianei Costache, în arest la domiciliu. Ei sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită, dosarul fiind trimis spre soluţionare Tribunalului Tulcea.

Cercetările în această cauză au fost făcute cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Tulcea şi cu aportul informativ şi tehnic al Serviciului Român de Informaţii.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button