Fraudă imobiliară realizată prin racolarea unei bătrâne de 90 de ani

de:
08 sept. 2011
0 Afișari
Fraudă imobiliară realizată prin racolarea unei bătrâne de 90 de ani

Pe 7 iunie, preşedintele Asociaţiei de locatari al unui bloc situat în str. Vlădeasa, din Sectorul 6, a anunţat la Serviciul de Investigaţii Criminale – Poliţia Sectorului 6, dispariţia de la domiciliu a unei femei, D. Petrica, în vârstă de 90 de ani, proprietara unui apartament din blocul respectiv.

Bătrâna a fost pusă în urmărire pentru dispariţie în condiţii suspecte, iar în urma verificărilor a rezultat faptul că aceasta a vândut pe 10 mai apartamentul în care locuia, prin mandatarul D. Gheorghe de 50 de ani, din Bucureşti, contra sumei de 50.000 de euro. La cinci zile mai târziu, de la data tranzacţiei imobiliare, noul proprietar a declarat că a cumpărat apartamentul de la D. Gheorghe, în urma unui anunţ din ziar, conform contractului de vânzare-cumpărare autentificat la data de 28.04.2011, la un birou notarial din judeţul Ilfov.

În urma verificarii documentelor privind vânzarea-cumpărarea apartamentului, a reieşit faptul că D. Gheorghe a reprezentat-o ca mandatar pe D. Petrica, conform unei procure notariale emisă de un birou notarial din sectorul 1. La întocmirea acestei procuri, D. Gheorghe a prezentat un certificat medico-legal psihiatric eliberat în luna aprilie de către Institutul Naţional de Medicină Legală, conform căruia, D. Petrica se afla în deplinatatea facultăţilor mintale. În luna iunie, Poliţia Sectorului 6 a solicitat eliberarea unei copii a certificatului medico-legal de examinare a lui D. Petrica, dar INML a anunţat că bătrâna nu figurează ca fiind examinată de către acest institut în anul 2011, iar certificatul medico-legal ce a fost prezentat biroului notarial nu figurează în evidenţa Institutului. Astfel, vânzarea apartamentului a fost efectuată prin folosirea unor documente false.

D. Gheorghe este cunoscut cu antecedente penale pentru infracţiuni de înşelăciune, lipsire de libertate şi tâlhărie urmată de moartea victimei.

În urma investigaţiilor făcute poliţiştii au depistat o grupare infracţională, denumită generic ’’Suveica”. Oamenii legii au descoperit că liderul grupării este P. Ştefan de 34 de ani, din Bucureşti, administratorul unei agenţii imobiliare. Acesta era sprijinit în racolarea bătrânilor în vederea obţinerii dreptului de proprietate asupra locuinţelor acestora de către ceilalţi membri ai gruparii, respectiv, D. Gheorghe, G. Claudia de 37 de ani, D. L. de 16 ani, S. Cornel de 43 de ani, din judeţul Ilfov, I. Ionel de 49 de ani, din Bucureşti, C. Claudiu de 33 de ani, din judeţul Călăraşi, C. Valentin de 39 de ani, din judeţul Călăraşi şi V. Mirea de 48 de ani , din judeţul Călăraşi.

Miercuri, poliţiştii au demarat nouă percheziţii la domiciliile membrilor grupării, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, şi au ridicat, în urma descinderilor, documente şi înscrisuri ce fac obiectul dosarului, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Secţiei 22 Poliţie pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, într-un imobil situat în localitatea Budeşti, din judeţul Călăraşi, a fost gasită D. Petrica, care a fost internată într-un centru medical din Bucureşti.

Cercetările sunt continuate poliţiştii Secţiei 22, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi uz de fals, cu D. Gheorghe în stare de reţinere şi cu ceilalţi membrii ai grupării în stare de libertate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Cookies