Fraudă fiscală de 2 milioane lei cu fructe şi legume, în Capitală şi alte judeţe din ţară

de:
12 ian. 2011
1 Afișari
Fraudă fiscală de 2 milioane lei cu fructe şi legume, în Capitală şi alte judeţe din ţară

Potrivit DIICOT, mărfurile erau tranzacţionate prin intermediul a două-trei societăţi fantomă, acestea fiind imediat cesionate unor persoane greu identificabile, de regulă cetăţeni străini, care nu plăteau TVA la bugetul de stat aferent actului de comerţ desfăşurat, scrie newsin.ro.

Potrivit DIICOT, liderul  grupării este Innocenti Alberto Degl, un cetăţean italian în vârstă de 44 de ani. Membrii grupării sunt acuzaţi că achiziţionau legume şi fructe de pe piaţa intracomunitară, în special din Italia, şi le vindeau în România, cu eludarea dispoziţiilor legale privind plata TVA aferentă bugetului de stat, prin intermediul unei  fraude de tip „carusel”.

Prejudiciul estimat până în prezent depăşeşte suma de depăşeşte suma de două milioane de lei, urmare a sustragerii de la plata TVA către bugetul de stat.  La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Bucureşti au fost aduse 15 persoane în vederea audierii.

Cercetările au fost efectuate  împreună cu ofiţeri din cadrul  BCCO Bucureşti şi cu sprijinul luptătorilor din cadrul BSIJ. Suportul informativ a fost asigurat de către DGIPI.

Cookies