ARHIVA B365

Frații Becali și judecătoarea Geanina Terceanu, ARESTAȚI PREVENTIV

Curtea de Apel București a dispus arestarea preventivă a fraților Ioan și Victor Becali și a judecătoarei Geanina Terceanu de la Tribunalul București, ei fiind acuzați de dare și luare de mită.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie. Cei trei vor fi duși în arestul Poliției Capitalei până când decizia devine definitivă. Este probabil să fie depusă o contestație la decizia de astăzi la Înalta Curte de Casație și Justiție. 

Ioan și Victor Becali se află deja în închisoare unde execută o pedeapsă de şase ani şi patru luni, respectiv patru ani şi opt luni în Dosarul transferurilor.

Potrivit procurorilor DNA, judecătoarea Geanina Terceanu ar fi primit mită 220.000 euro de la frații Becali și de la Cristi Borcea  pentru a da o soluție de achitare în dosarul Transferurilor. 

Prima tranşă ar fi primit-o în 2009 la biroul unuia dintre fraţii Becali situat pe stadionul Ghencea. O altă tranşă, în valoare de 10.000 euro, ar fi fost primită de judecătoarea şpăgară tot în 2009, la locuinţa fraţilor Becali din Pipera. De asemenea, ea ar mai fi primit 40.000 euro printr-un intermediar, dar şi direct de la Cristi Borcea judecătoarea ar mai fi primit o sumă importantă. O parte din bani, 96.000 euro, a fost găsită la sora ei acasă, informează surse din dosar, citate de Realitatea Tv.

Geanina Terceanu a decis achitarea tuturor celor opt inculpaţi din dosar, în 3 aprilie 2012. Decizia a fost contestată de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucureşti, care în 12 noiembrie 2012, a dispus pedepse între trei şi opt ani de închisoare, cu suspendare sau cu executare.

Ulterior, Înalta Curte a decis rejudecarea cauzei, motivând că judecătorii de la CAB au respins toate probele cerute, nu i-au ascultat temeinic pe cei opt oameni de fotbal acuzaţi şi a dispus condamnarea pe probe în baza cărora fuseseră anterior achitaţi, de Tribunalul Bucureşti.

În urma rejudecării, tot la CAB, toţi inculpaţii au primit, în martie 2014, pedepse cu executare: Cristian Borcea şi Ioan Becali, la câte şase ani şi patru luni, Victor Becali, la patru ani şi opt luni, Gheorghe Copos, la trei ani şi opt luni, Mihai Stoica, la trei ani şi şase luni, Gheorghe Nețoiu şi Jean Pădureanu, la câte trei ani şi patru luni, şi Gheorghe Popescu, la trei ani, o lună şi zece zile.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button