Fratele lui Radu Mazăre, urmarit penal în dosarul în care a fost reţinut primarul Constanţei

de:
17 apr. 2014
0 Afișari
Fratele lui Radu Mazăre, urmarit penal în dosarul în care a fost reţinut primarul Constanţei

Alexandru Mazăre a ajuns, joi, la DNA, unde a fost citat pentru a-i fi prezentate învinuirile în dosarul în care este cercetat şi Radu Mazăre. Senatorul PSD este acuzat de complicitate la luare de mită şi de fals în declaraţii, scrie romaniatv.net.

„După cum ştiţi este un an electoral. Voi demonstra că sunt nevinovat. Nu pot să fac declaraţii în cursul procedurii penale. Noi ne abţinem să facem declaraţii, în schimb de la DNA apar tor felul de stenograme ceea ce mi se pare anormal. Refuz să mai joc rolul în jurnalul telejustiţia”, a declarat Alexandru Mazăre la ieşirea de la DNA.

Potrivit unor surse România TV, Alexandru Mazăre a refuzat să dea declaraţii în faţa procurorilor DNA.

Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă” -, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Radu Mazăre şi Avraham Morgenstern au fost eliberaţi din arestul Poliţiei Capitalei în 9 aprilie, după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a fost contestată de procurorii DNA.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fratele primarului Constanţei, senatorul PSD Alexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, şi el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale „Henri Coandă”.

Potrivit anchetatorilor, Elan Schwartzenberg a fost ales ca intermediar pe traseul banilor de la Morgenstern la fraţii Mazăre, pentru că se bucura de încrederea celor doi. Astfel, prin intermediul lui Schwartzenberg, într-un cont din Israel al lui Radu Mazăre au intrat 95.000 de euro, iar în unul al fratelui acestuia, 80.000 de euro, în două tranşe egale, susţine DNA.

Radu Mazăre declara, la ieşirea din arest, că banii puşi în contul lui de Schwartzenberg au reprezentat o datorie preluată de acesta de la „un grec” şi că în acest dosar nu a existat niciun denunţător şi nu s-a dat nicio mită.

Procurorii DNA nu au găsit „în materialitatea lor” cei 175.000 de euro despre care susţin că i-ar fi luat mită Radu Mazăre, însă, în vederea recuperării lor, au pus sub sechestru aproape 19.000 de euro, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse judiciare, citând din acte ale anchetatorilor.

Cookies