Francois Hollande, vizită oficială în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis şi Dacian Coioloş

de:
13 sept. 2016
1 afișări
Francois Hollande, vizită oficială în România. Se va întâlni cu Klaus Iohannis şi Dacian Coioloş

Preşedintele Franţei a ajuns la ora 9.00 în Parcul Carol, unde a avut loc o scurtă ceremonie la Monumentul Sodatului Necunoscut, iar Hollande a depus o jerbă de flori.

Monumentul Soldatului Necunoscut a fost ridicat în memoria în memoria celor 225.000 de români care s-au jertfit în Primul Război Mondial.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a fost primit, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, la discuţiile cu delegaţia franceză, că vizita de stat a preşedintelui francez este un bun prilej pentru a aprofunda parteneriatul strategic România-Franţa şi de a discuta despre viitorul UE.

Este un prilej foarte bun pentru a aprofunda parteneriatul strategic”, a spus Klaus Iohannis, adăugând că în cadrul discuţiilor cu Hollande pot fi identificate şi noi domenii de colaborare.

De asemenea, continuarea proiectului eruopean, în sensul de a găsi soluţii bune pentru viitorul UE, este un alt subiect pe agenda discuţiilor, a mai spus Iohannis.

La rândul său, preşedintele Franţei a declarat că este încântat de invitaţia de a veni la Bucureşti, pentru că România şi Franţa împărtăşesc o istorie şi o cultură comune. Declaraţiile au fost făcute în cadrul discuţiilor extinse ale celor două delegaţii, după convorbirile tete-a-tete dintre cei doi şefi de stat.

François Hollande a sosit în România luni seară, în cadrul unei vizite de stat, prima de acest fel a unui preşedinte francez din 1991, iar în cursul dimineţii de marţi a depus o coroană de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut din Parcul Carol.

După vizita de la Palatul Cotroceni, preşedintele Franţei va merge alături de Iohannis la Centrul de Cercetare ELI-NP din cadrul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” din Măgurele, unde va vizita Camerei de Control Laser.

La ora 13.00, Hollande se va întâlni cu premierul Dacian Cioloş în cadrul unui prânz oficial. Preşedintele francez şi premierul român vor merge apoi la inaugurarea fabricii Airbus de la Ghimbav.

Marţi seară, Klaus Iohannis va oferi o cină oficială pentru preşedintele francez.

Cookies