Frații Cămătaru, trimiși în judecată într-un nou dosar

de:
25 iul. 2013
0 Afișari
Frații Cămătaru, trimiși în judecată într-un nou dosar

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti au dispus trimiterea în judecată a unui număr de 54 de inculpaţi, 10 în stare de arest preventiv, printre care Balint Ion zis “Nuţu Cămătaru”, Balint Vasile zis “Sile Cămătaru” şi Roşca Radu Cristian zis “Roşca,  urmare a destructurării a două din cele mai importante grupări infracţionale constituite pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov.

Grupările infracţionale organizate, cunoscute sub denumirile „CĂMĂTARII” si SPORTIVII” erau specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă – şantaj, cămătărie, tentativă de omor calificat şi omor deosebit de grav, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă letală fără drept.

Din probele administrate în dosarul penal instrumentat de către procurorii D.I.I.C.O.T. rezultă că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, membrii celor două grupări rivale au provocat conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a mai multor persoane.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat şi un alt aspect al activităţii infracţionale a inculpaţilor, aceştia fiind suspectaţi că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă .

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea cauzei, spre competentă soluţionare, Curţii de Apel Bucureşti.

Facem precizarea că faptele inculpaţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Cookies