ȘTIRI

FPTR: „Dacă nu ne feream de mitul lui Țepeș, Hollywood-ul ar fi făcut aici filme cu Dracula”

Universal Pictures tocmai a anunțat demararea filmărilor la o mare producție cinematografică “Dracula”, în Irlanda de Nord. Federația Patronatelor din Turism și Servicii susține că, dacă ni l-am fi asumat de acesta public, la nivel internațional, Hollywood-ul ar fi ales România ca loc de desfășurare a filmelor ce au ca protagonist celebrul vampir.

Pentru că unii s-au simțit prea firoscoși să accepte să regulile marketingului, alte locații din lume au preluat din legenda lui Dracula și beneficiază acum de investiții imense și de reclama aferentă unor mari producții cinematografice. Dacă nu ne rușinam de Dracula, nu mai plăteam noi filmele – reclamă despre România, le plătea și le distribuia Hollywood-ul la nivel mondial, fiind realizate de marile case de producție din Statele Unite, care, în plus, ar fi investit în România pentru a avea dreptul să le filmeze în țara noastră- se arată într-un comunicat de presă remis de FPTR.

Reacția vine ca urmare a anunțului făcut de ministrul pentru IMM, Turism şi Mediu de Afaceri, Maria Grapini, ce a informat că promovarea României se va face și prin intermediul legendei lui Dracula.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button