ȘTIRI

Fotograful care a demarat proiectul „100 Friends”, într-o expediţie fotografică în Tanzania

Vlad Cioplea, tânărul care a pus bazele proiectului „100 Friends”, despre care B365.ro a povestit AICI, va pleca într-o expediţie fotografică în Tanzania.

„Consider că fotografia este mai presus decât nişte poze făcute la nunţi şi botezuri. Pentru mine, fotografia înseamnă pasiune şi mai ales studiu, mult studiu. Acest mix stă la baza dorinţei mele de a ajunge în Tanzania. Este un loc în care pot să dau frâu liber pasiunii şi, totodată, sunt sigur că acolo voi învăţa o groază de lucruri”, spune Vlad Cioplea.

Unul dintre motivele pentru care Vlad este atras de această zonă a Africii este reprezentat de cele două triburi pe care are de gând să le viziteze, Massai şi Bushmen, dar şi migraţia animalelor sălbatice, eveniment spectaculos ce are loc în luna august.
Şi, din moment ce acest proiect este unul destul de costisitor (2500 de euro), fotograful a demarat o strângere de fonduri pe un site de specialitate.

„Consider că această expediţie este şi o contribuţie la acestă arie de activitate. Ştiu, vreau şi simt că pot să fac mai multe pentru acest fascinant domeniu, fotografia”, adaugă Vlad.

Tânărul mărturiseşte că de mic a fost atras de fotografie, poate şi pentru că a fost înconjurat încă din copilărie de oameni care au lucrat în domeniu Cinematografic.

„Această pasiune m-a făcut să pornesc şi câteva proiecte personale. Unul dintre ele este 100 Friends, un proiect în care îmi fotografiez prietenii în funcţie de pasiunile pe care le au. A fost o ocazie bună să mă reîntâlnesc cu persoane cu care nu m-am mai văzut de ceva vreme. Una dintre ele este Kira Hagi, cu care am avut plăcerea să lucrez la scurtmetrajul al cărui protagonistă a fost, Bucuresti, te iubesc!„.

Vlad a absolvit Facultatea de Imagine de Film si Tv, a studiat timp de doi ani fotografia şi, în prezent, este fotograf de platou. Una dintre fotografiile sale a intrat într-una dintre cele mai mari competiţii fotografice din lume, Sony World Photograghy, în 2015.
Cei care vor să susţină iniţiativa lui Vlad o pot face accesând acest link.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button