FOTO | Ziua în care Aeroportul Otopeni pare că s-a mutat la doi pași de Brașov. Cum se văd Munții Bucegi de pe pistă, de lângă București

14 nov. 2023
500 Afișari
FOTO | Ziua în care Aeroportul Otopeni pare că s-a mutat la doi pași de Brașov. Cum se văd Munții Bucegi de pe pistă, de lângă București
FOTO | Ziua în care Aeroportul Otopeni pare că s-a mutat la doi pași de Brașov. Cum se văd Munții Bucegi de pe pistă, de lângă București. Sursa foto: Laurențiu Capatina

Munții Bucegi au fost, din nou, vizibili din București. De data aceasta, vârfurile munților au fost văzute de pe Aeroportul Otopeni. Un bărbat pasionat de fotografie a suprins câteva imagini inedite, ce au uimit sute de bucureșteni.

Munții plini de zăpadă, văzuți de pe Aeroportul Otopeni

Persoanele care și-au planificat o călătorie cu avionul luni dimineață au avut parte de o surpriză foarte plăcută: Munții Bucegi au fost vizibili de pe Aeroportul Otopeni, destul de clar.

Astfel, Munții Bucegi au fost mai aproape de București decât ne-am fi putut imagina, chiar dacă distanța reală între cele două locuri este de peste 150 de km.

Munții, văzuți atât de clar din București
Munții, văzuți atât de clar din București. Sursa foto: Laurențiu Capatina

Ceea ce s-a putut vedea din București au fost vârfurile munților, pline de zăpadă, semn că iarna este din ce în ce mai aproape. Ne putem aștepta să ningă și în Capitală curând, având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă.

Munții Bucegi văzuți de pe Aeroportul Otopeni
Munții Bucegi văzuți de pe Aeroportul Otopeni. Sursa foto: Laurențiu Capatina
Munții Bucegi plini de zăpadă
Munții Bucegi plini de zăpadă. Sursa foto: Laurențiu Capatina

Dacă vă uitați atent, puteți vedea și un fel de antenă în vârful muntelui. Atât de clar s-au văzut Munții Bucegi din București.

Munții Bucegi, văzuți din mai multe zone ale Capitalei

Săptămâna trecută, pe Munții Bucegi încă nu ninsese. Cum știm acest lucru? Păi, munții au fost, din nou, vizibili din București.

Munții Bucegi fără zăpadă
Munții Bucegi fără zăpadă. Sursa foto: Laurențiu Capatina
Munții Bucegi văzuți din București
Munții Bucegi văzuți din București. Sursa foto: Laurențiu Capatina

Același fotograf a împărtașit imaginile inedite cu internauții, care au rămas plăcut surprinși. Majoritatea s-au întrebat: „Cum este posibil acest lucru?”.

Răspunsul este următorul: potrivit Digi24, Munții Carpați pot fi uneori văzuți din București datorită reflexiei luminii în anumite condiții atmosferice, în funcție de densitatea aerului. Condițiile care favorizează apariția acestui fenomen sunt, de asemenea, aerul rece și cerul senin.

Te-ar putea interesa și:

Cookies